ספר חדש מאת רותם כרמי, מדריכת סטודנטים בבית הספר לעבודה סוציאלית, "אבל למה? שאלות ילדים על חולי ואובדן".

מה מרגישים כשמתים? מה נעשה עם הבגדים של אבא כשהוא כבר לא יהיה פה? זה יכול לקרות גם לי? אמא, גם את תמותי?

פתאום באמצע החיים, חלה זוהר כרמי ב-ALS, מחלת ניוון שרירים קשה ואכזרית. במשך 12 שנות מחלתו, התמודדה רעייתו רותם וילדיהם שירה, יובל וגלעד, עם מציאות חיים מורכבת ומלאת אתגרים. חיים שבהם שזורים פחד וצער לצד תקווה ובעיקר הרבה מאוד אהבה.

אחרי מותו של זוהר, איגדה רותם את השאלות הלא פשוטות ששאלו אותה ילדהם לאורך הדרך ואת התשובות שלה: כנות, פתוחות ובגובה העיניים של השואל או השואלת.

הספר נכתב על מנת לסייע למשפחות, העוברות מסע דומה. המידע והכלים שבספר יכולים לעזור להורים לא רק להשיב לשאלות, אלא גם לאפשר ליליהם ולילדותיהם לבטא את הפחדים הכמוסים ואת הרגשות, שלא תמיד נעים לחשוף - ולקיים שיח קרוב, אמיתי וחושב מאין כמותו. הוא עוסק במנהיגות, מודליג ושיתוף כבסיס להורות מיטיבה, תפיסת המוות אצל ילדים, שאלות שמעסיקות ילדים כאשר אדם קרוב אליהם חולה במחלה חשוכת מרפא, שאלות שמעסיקות ילדים אחרי מותו של אדם קרוב והשאלות שלא נשאלות.

רותם כרמי

רותם כרמי בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.