מלגה יוקרתית לשיתוף פעולה בין-לאומי של המכללה האקדמית ספיר עם אוניברסיטת קלן הגרמנית.

שיתוף פעולה חוצה יבשות: פרויקט חדש לתואר שני בתקשורת בנושא קיטוב בקהילות דיגיטליות וקידום חדשנות חברתית נפתח בשנת הלימודים הקרובה. התוכנית תנוהל במשותף על ידי ד"ר מוטי גיגי, חבר סגל בכיר בבית הספר לתקשורת במכללה האקדמית ספיר ופרופ' לארס רינסדורף, חוקר באוניברסיטת קלן בגרמניה. שיתוף הפעולה זכה במלגה יוקרתית מארגון ה-DAAD.

הקיטוב ברשתות החברתיות הפך לאתגר משמעותי עבור דמוקרטיות מערביות רבות בעולם, ביניהן ישראל וגרמניה. בעידן הנוכחי, דינמיקות הקיטוב מתעצמות סביב סוגיות חברתיות מהותיות וברמה הבין-לאומית הן צצות סביב סכסוכים משמעותיים. מטרת התוכנית היא לאפשר לסטודנטים לנתח את הדינמיקות הללו ולהתאים את העיסוק המקצועי שלהם בהתאם. כחלק מהתוכנית, ילמדו הסטודנטים על מקרה הבוחן של המשבר בין ישראל לרצועת עזה, ויבחנו כיצד שיח לאומי בגרמניה ובישראל קשורים זה בזה. באמצעות מקרה זה, ישפרו הסטודנטים את יכולתם לנתח תקשורת ציבורית בצורה מעמיקה, תוך שימוש בשיטות מחקר משולבות. המוסדות האקדמיים יפתחו דרכים חדשות להוראת מיומנויות אלו, כך שגישה זו תאפשר שיתוף פעולה נרחב בין סטודנטים רבים ותיצור סביבת לימוד בין-לאומית בת-קיימא, גם מעבר לסדנאות הפנים-מוסדיות.

שיתוף הפעולה ההוראתי והמחקרי בין המוסדות זכה במלגה יוקרתית מטעם ארגון ה-DAAD הנודע, אשר סייע להפוך את החזון למציאות. ה-DAAD הינו ארגון המימון הגדול בעולם לקידום חילופי סטודנטים וחוקרים בין-לאומיים. מאז הקמתו בשנת 1925, כ-3 מיליון חוקרים בגרמניה ומחוצה לה זכו למענקים. זוהי עמותה שחבריה הם מוסדות להשכלה גבוהה ותאגידי סטודנטים גרמניים. נוסף להענקת מלגות, ה-DAAD תומך בבינלאומיות של האוניברסיטאות הגרמניות, מקדם לימודי גרמנית והשפה הגרמנית בחו"ל, תומך בבנייה ושיפור מערכות ההשכלה הגבוהה וייעוץ למקבלי החלטות בתחום החינוך, מדע החוץ ופיתוח מדיניות.

ד"ר מוטי גיגי, מרצה וחבר סגל בכיר בבית הספר לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "אני שמח ונרגש להתחיל את הפרויקט. הזכייה לא מובנת מאליה לאור החרמות של מוסדות אקדמיים בישראל. הנושא של קיטוב השיח הפוליטי ברשתות חברתיות הוא נושא שכל החברות המערביות עסוקות בו, ואנחנו גם נלמד סטודנטים לתואר שני בשתי המוסדות  וגם נחקור את הנושא".

More News

שופטת
כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בשנה הבאה סדנה ייחודית בבית הספר למשפטים בספיר. בית הספר למשפטים בספיר גאה להודיע כי כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בבית הספר בשנת הלימודים הבאה (תשפ״ה) סדנה ייחודית בנושא ״משפט ושואה״. כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב. בשנת 1997 מותנה לבית המשפט המחוזי, ובשנת 2004 מונתה לכהונת שופטת בבית המשפט העליון.
חדש על המדף - כיצד הפכו האשכנזים לישראלים?
ספר חדש לד"ר רותם לשם, בוגר ומרצה במחלקה לתקשורת: "כיצד הפכו האשכנזים לישראלים? הגירה ורגשות במשפחות ממעמד הביניים." הספר מציע זווית רעננה לניתוח התהליכים התרבותיים והחברתיים המורכבים, שהובילו להפיכתם של עולים אשכנזים שהגיעו ארצה לאחר השואה למסמני הדגם ה"כלל־ישראלי". אמנם עלייתם נחשבת למוצלחת וקלה, אולם גם היא עמדה בפני אתגרים. באמצעות פרשנות של סיפורי חיים משפחתיים וניתוח פרקי תוכנית הטלוויזיה הפופולרית "קשר משפחתי", חושף ד"ר רותם לשם את השתנות השיח הרגשי של משפחות מהגרים אשכנזיות לאורך שלושה דורות, ומציף את הדיאלוג המורכב שהן ניהלו עם הישראליוּתּ.