סטודנטיות וסטודנטים במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, הלומדים בקורס הבינלאומי "מדיניות של הכלה והדרה", בהובלת ד"ר מולי בנטמן, יצאו ללמידה משותפת, פנים אל פנים, עם עמיתיהם לקורס מהמחלקה ללימודי תרבות מאוניברסיטת ברמן, גרמניה.

לאחרונה התקיים חלקו הגרמני של הקורס המשותף, לאחר למידה משותפת בישראל במרץ 23, והמשך לימודים מקוון במהלך השנה. עקב המצב, היציאה לגרמניה, באיחור של חודשיים מהמתוכנן, הייתה מוטלת בספק. לבסוף, למרות החששות משני הצדדים, היא יצאה לפועל בהצלחה רבה.

במהלך שבוע הלימודים בגרמניה, הכירה הקבוצה את המבנה החברתי של גרמניה והיחס כלפי אוכלוסיות שונות ומגוונות בחברה זו. הסטודנטים פגשו אנשים, שחשפו את חייהם בגרמניה ואת האופן בו הם פועלים למען הכללה חברתית ונגד הדרה.

אחת מהם הייתה פילינה מארגון אקריבה - ארגון חינוכי הפועל נגד אנטישמיות ולמען פיתוח חשיבה ביקורתית. פילינה גם מעורבת בארגון האוהדים של וורדר ברמן, דרכה נחשפו לשיתופי הפעולה עם קבוצות כדורגל בישראל ולהיכרות בינה לבין הירש גולדברג פולין, החטוף בעזה. הקבוצה שמעה על מאמצי קבוצת האוהדים להעלות את נושא החטופים והשמעת קולם בקרב אוהדי הכדורגל. פילינה סיפרה שהנושא חשוב עבורה, משום שיש בה את הפחד שישכחו את הא.נשים והאירועים שקרו וציינה שזוהי שליחות עבורה. עוד שיתפה פלינה על האופן שבו הם פועלים כארגון אוהדים להרחקת קיצוניים ימנים ממגרשי הכדורגל ובחינוך לגיוון חברתי סובלנות ודמוקרטיה.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.