yes משיקה פרויקט מיוחד עם המכללה האקדמית ספיר לזכרו של יהב וינר ז"ל, במסגרתו תעניק מלגות להפקת סרטים אודות אירועי ה-7 לאוקטובר, שיצרו סטודנטים בבית הספר לאמנויות הקול והמסך של המכללה, ויעלו לשידור ב-yes.

במסגרת הפרויקט תעניק yes תמיכה כספית להפקת 10 סרטים קצרים, שיצרו סטודנטים בבית הספר לאמנויות הקול והמסך לקראת אוקטובר 2025, אודות האירועים שהתרחשו בשבת השחורה, או בעקבותיה, ויעלו לשידור ב-yes.

סרטים אלו יוגדרו כפרויקט הגמר של הסטודנטים, והם יזכו בנוסף גם לתמיכה ומנטורינג של אנשי התוכן של yes בתהליך היצירה, עד לשלב עלייתן למסך.

לדברי פרופ' סמי שלום שטרית, ראש ביה"ס לאמנויות הקול והמסך: "אני שמח על היוזמה הנפלאה והמתבקשת הזאת של חברי רני בלייר,  אשר רתם למפעל החשוב הזה את YES ובעיקר את דגנית אטיאס גיגי ועוזי קרין. מכללת ספיר נטועה עמוק בשדרות וביישובי העוטף. חטפנו מכה קשה בשבת השחורה ההיא ונהיה שותפים לשיקום השכונה שלנו בנגב המערבי. הסטודנטים שלנו, יחד עם המנחים והמנחות ונשות ואנשי YES, לוקחים אחריות לספר את הסיפור מבפנים. זה יהיה פסיפס אינטימי מרתק של סיפורים קטנים שיעבירו את ההלם, הטראומה, ההתמודדות וההתאוששות. תודות לכל העושים במלאכה. זה לא מובן מאליו".

יהב וינר ז"ל, אחראי על קשרי החוץ של ביה"ס לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר ויוצר מחונן בפני עצמו, נרצח בשבת השחורה בכפר עזה. סרטו "הילד", זמין לצפייה ב-yes VOD.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.