משלחת חוקרים מהמחלקה לכלכלה בכנס אקדמי באוניברסיטה הפדרלית של מדינת סיארה בברזיל.

בסוף חודש יולי 2023 התארחה קבוצת חוקרים מהמחלקה לכלכלה במכללת ספיר בהובלתו של פרופ' רפי בראל, בכנס אקדמי באוניברסיטה הפדרלית של מדינת סיארה בברזיל (Universidade  Federal do Ceara -UFC). הכנס עסק בקידום חדשנות בפעילויות שאינן היי-טק והשתתפו בו חוקרים מהאוניברסיטאות בן גוריון, רייכמן והמרכז האקדמי רופין, בשילוב אנשי ממשל ואנשי תעשייה מקומיים.

הדיונים בכנס התמקדו בקושי של הפריפריה להשתלב בצמיחה כלכלית מבוססת חדשנות והתבססו על מחקרים אקדמיים שבוצעו על ידי החוקרים באזורי פריפריה בישראל ובברזיל. נבחנו אסטרטגיות שונות של קידום חדשנות בתעשיות מסורתיות ובעסקים קטנים, ובמקביל לקיום של אקוסיסטם מעודד חדשנות גם באזורי פריפריה.
ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה: "שיתוף הפעולה ביננו לבין השותפים שלנו מברזיל רק החל ואנחנו פועלים להרחבתו לפעילויות אקדמיות נוספות כמו קורסים בינלאומיים וכנסים משותפים לחוקרים ממכללת ספיר וחוקרים מברזיל. בתחילת ספטמבר הקרוב צפויה להגיע לביקור במכללה משלחת מברזיל שתכלול אנשי עסקים, ממשל ואקדמיה, על מנת להתרשם ממכללת ספיר ומהתשתיות האקדמיות לשיתוף פעולה הדדי ופורה"

More News

לראשונה בישראל: פקולטה למקצועות הבריאות תוקם בנגב המערבי האוניברסיטה העברית והמכללה האקדמית ספיר חתמו על הסכם הבנות על הקמת פקולטה חדשה למקצועות הבריאות בקמפוס ספיר שתכלול תוכניות לימודים בתחומי ריפוי בעיסוק, לימודי מקצועות הרפואה, עוזר רופא ובהמשך תחומים נוספים. בצעד משמעותי בפיתוח ההשכלה הגבוהה בישראל ובחיזוק הנגב המערבי, חתמו (חמישי, 23.5) האוניברסיטה העברית והמכללה האקדמית ספיר, על מזכר הבנות להקמת פקולטה למקצועות הרפואה, הראשונה בנגב המערבי.
היום בבוקר המריאו לגרמניה שתי משלחות מטעם בית הספר לעבודה סוציאלית. משלחת אחת לדרזדן בליווי ד"ר לימור גדות וגב' שירלי חדידה ומשלחת נוספת לאמדן בליווי ד"ר מירב משה גרודופסקי. המשלחות נוסעות לשבוע הכשרה בעבודה סוציאלית בינלאומית, ביחד עם השותפים שלנו באוניברסיטאות בגרמניה, סטודנטים ומרצים. נאחל נסיעה טובה ושתהיו שגרירים טובים של המכללה והמדינה!