המכללה האקדמית ספיר נפרדת בצער מזוהר אביטן ז"ל.

זוהר עבד במכללה האקדמית ספיר משנת 1977, שנה לאחר הקמת מכללת הנגב ע"ש ספיר בשותפות של 15 רשויות מקומיות בדרום. את המכינות הקדם אקדמיות החל לנהל עם ייסודן בשנת 1982. לפני שנתיים פרש לגמלאות לאחר 44 שנים בתפקיד.

אביטן כיהן מעל עשור כיו"ר ועד מנהלי המכינות ובין פעולותיו החשובות ניתן למנות את העברת האחריות למכינות בישראל ממשרד החינוך למועצה להשכלה גבוהה. הוא כיהן כחבר בחבר הנאמנים של ספיר ובוועד המנהל של המכללה הטכנולוגית בספיר. הוא הקים את פורום הרמחי"ם המהווה מסגרת לדיון חופשי של הרמחי"ם ובעלי תפקידים במכללה ולהכרות קרובה בין המחלקות האקדמיות השונות.

זוהר גר בשדרות מגיל שנה. הוא נולד בעיר פס במרוקו בשנת 1954. הוריו עלו לארץ ב-1956 יחד עם שתי אחיותיו הגדולות ממנו.

לדברי פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר, "זוהר היה ממייסדי המכללה ומעמודי התווך שלה. איש יקר שהיה לכולנו מורה, חבר ומקור השראה. אדם יחיד במינו שהקים את מערך המכינות במכללה והפך אותו למנוף מרכזי לשינוי חברתי; שהתעקש שהשכלה גבוהה מעולה חייבת להיות גם נגישה ואנושית. מורשתו ניכרת בכל מקום במכללה. הנהלת המכללה משתתפת בצערה העמוק של המשפחה.  יהי זכרו ברוך".

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.