הסרט הישראלי הקצר "תעריף" נבחר להשתתף בפסטיבל הראשון לסרטים קצרים בעיראק PCSFF.

הסרט של שקד חוליאן גורבט, בוגר בית הספר לאמנויות הקול והמסך, עוסק בנסיעת מונית מתוחה של נהג ערבי יפואי ונוסע יהודי יפואי על רקע מבצע "שומר חומות".

סרטו הקצר של גורבט (30), תסריטאי, במאי, צלם, ועורך, זוכה פרס "דקה דרום" בפסטיבל קולנוע דרום 2021, נבחר להשתתף בפסטיבל לסרטים קצרים לשלום ודו קיום בעיראק Peace and coexistence short film festival. זו השנה הראשונה של הפסטיבל, שמתקיים בימים אלו בעיר סולימניה בצפון מזרח עיראק.

הסרט העלילתי הקצר משנת 2021 (4:21 דקות) עוסק בנהג מונית ערבי יפואי ונוסע יהודי יפואי, אשר נקלעים לתחושות של חוסר נוחות כשברדיו עולה דיווח חדשותי על מבצע "שומר החומות", תקיפות כבדות בעזה ואזעקות צבע אדום.

שקד גורבט אחראי על הבימוי, הפקה, עריכה, תסריט, עריכת פס קול; שחר עצמון על הצילום; שלי בר-טוב ועבדאללה אל עאקל; על המשחק: רז שבת על הארט; אסף שביט על התאורה; שלי בר-טוב על האפטר.

רני בלייר, ראש התכנית לתואר ראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך: "תעריף של שקד גורבט הוא אחד  הסרטים היפים והמיוחדים. אנו גאים על כך שהתקבל לפסטיבל ראשון מסוגו בעיראק, שראה בסרט את חשיבותו כסרט הקורא לדו קיום ועושה זאת בדרך מפתיעה ומבדחת."

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.