הסרט הישראלי הקצר "תעריף" נבחר להשתתף בפסטיבל הראשון לסרטים קצרים בעיראק PCSFF.

הסרט של שקד חוליאן גורבט, בוגר בית הספר לאמנויות הקול והמסך, עוסק בנסיעת מונית מתוחה של נהג ערבי יפואי ונוסע יהודי יפואי על רקע מבצע "שומר חומות".

סרטו הקצר של גורבט (30), תסריטאי, במאי, צלם, ועורך, זוכה פרס "דקה דרום" בפסטיבל קולנוע דרום 2021, נבחר להשתתף בפסטיבל לסרטים קצרים לשלום ודו קיום בעיראק Peace and coexistence short film festival. זו השנה הראשונה של הפסטיבל, שמתקיים בימים אלו בעיר סולימניה בצפון מזרח עיראק.

הסרט העלילתי הקצר משנת 2021 (4:21 דקות) עוסק בנהג מונית ערבי יפואי ונוסע יהודי יפואי, אשר נקלעים לתחושות של חוסר נוחות כשברדיו עולה דיווח חדשותי על מבצע "שומר החומות", תקיפות כבדות בעזה ואזעקות צבע אדום.

שקד גורבט אחראי על הבימוי, הפקה, עריכה, תסריט, עריכת פס קול; שחר עצמון על הצילום; שלי בר-טוב ועבדאללה אל עאקל; על המשחק: רז שבת על הארט; אסף שביט על התאורה; שלי בר-טוב על האפטר.

רני בלייר, ראש התכנית לתואר ראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך: "תעריף של שקד גורבט הוא אחד  הסרטים היפים והמיוחדים. אנו גאים על כך שהתקבל לפסטיבל ראשון מסוגו בעיראק, שראה בסרט את חשיבותו כסרט הקורא לדו קיום ועושה זאת בדרך מפתיעה ומבדחת."

More News

חדש על המדף מוטי גיגי
ספר חדש באנגלית לד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת: Relations between Development Towns and Kibbutzim אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים-יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן. ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער-הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים.
יריד משפטים 2025
אתמול התקיים יריד ההתמחויות השנתי במכללה האקדמית ספיר, במסגרתו נערכה היכרות בין סטודנטים משנה ג' בבית הספר למשפטים לבין 30 משרדים פרטיים מובילים וגופים מהמגזר הציבורי, במטרה לאפשר השתלבות בהתמחויות כבר במהלך השנה האקדמית. באירוע נכחו כ־100 סטודנטים, המחפשים את מסלול ההתמחות המתאים להם, אותו הם נדרשים לבצע כחלק מתוכנית הלימודים. הסטודנטים נפגשו עם נציגי המשרדים והגופים השונים, שמעו על אפשרויות ההשתלבות, והתרשמו מקרוב מאופי העבודה והצרכים בשוק התעסוקה. לסטודנטיות ולסטודנטים ניתנה האפשרות לקיים שיחות אישיות עם נציגי הארגונים, לבחון מסלולי קליטה עתידיים וליצור קשרים מקצועיים כבר במהלך הלימודים.