הנהלת המכללה האקדמית ספיר אישרה את מינויו של כב' המשנה לנשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) ניל הנדל - כפרופסור חבר במסלול הנלווה בבית הספר למשפטים החל משנת תשפ"ג.

כב' השופט הנדל ילמד בבית הספר החל מהשנה הבאה כחלק מהסגל הבכיר של בית הספר - סמינר בנושא "דת ומדינה במאה העשרים ואחת בישראל" ושני קורסי בחירה – האחד בתחום המשפט הפלילי והשני בתחום המשפט החוקתי.

כב' השופט הנדל הוא בעל תואר ראשון מאוניברסיטת NYU בניו-יורק בסוציולוגיה ומדעי היהדות, ותואר במשפטים מאוניברסיטת הופסטרה בניו יורק. לאחר שעסק בעריכת דין בניו יורק, עלה לישראל בשנת 1983 ועבד כפרקליט בפרקליטות מחוז דרום, עד למינויו בשנת 1988 לשופט בבית משפט השלום בבאר שבע. בשנת 1997 מונה לשופט בבית המשפט המחוזי בבאר שבע ולאחר מכן מונה לכהונת סגן נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע. בשנת 2009 הוא התמנה לכהונה בבית המשפט העליון. בשנת 2021 מונה לתפקיד המשנה לנשיאת בית המשפט העליון. במהלך כהונתו בבית המשפט העליון כיהן כב' השופט הנדל גם כיושב ראש ועדת הבחירות המרכזית לכנסת העשרים ושלוש וכחבר הוועדה לבחירת שופטים. לצד עשייתו השיפוטית הענפה, פרסם כב' השופט הנדל מאמרים בתחומי משפט שונים.

כבוד המשנה לנשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופט ניל הנדל: "עליתי ארצה מניו יורק בשנת 1983 לבאר שבע. עבדתי שם משנת 1984 עד לשנת 2009 כפרקליט בפרקליטות מחוז הדרום, כשופט שלום, כשופט מחוזי וכסגן נשיא. לכן, כאיש הנגב, טבעי שאלמד בספיר. אני מודע היטב לרמה של הפקולטה ולתרומתה של מכללת ספיר לאזור. בכבוד גדול ובשמחה רבה אני מצטרף למוסד."

ד"ר עידו עשת, ראש בית הספר למשפטים: "אני מברך את כב' המשנה לנשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופט ניל הנדל, על בחירתו להצטרף לסגל הקבוע של בית הספר למשפטים בספיר, ומאחל לו ולכל קהילת בית הספר למשפטים המשך הצלחה".

More News

באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו.
חדש על המדף, משהו להאמין בו
משהו להאמין בו: תיאולוגיה חילונית "משהו להאמין בו" הוא ספר עיון מקורי, העוסק במושג סתירתי לכאורה: "תיאולוגיה חילונית". הוא מבקש לפתוח פתח לתיאולוגיה בתוך העמדה החילונית ומתעקש על נחיצותה של חילוניות לתיאולוגיה יהודית בת זמננו. מהי חילוניות? האם היא עמדה אמונית? באיזה אלוהים יכול ואף צריך, היהודי החילוני להאמין? שאלות כאלו מערערות על הבחנות מקובלות בחברה הישראלית בין חילוניות, דתיות, אתאיזם ואמונה. הספר משיב עליהן בעזרת עיון מדרשי במקורות יהודים קדומים, ובעזרת הגותם של פילוסופים מודרניים גדולים: עמנואל לוינס, מרטין בובר, הנס יונס ואחרים.