החודש התקיימה במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית סדנה בינלאומית בנושא רישות במזה״ת ובצפון אפריקה: אדריכלות בין אזורית בעידן של תמורות גלובליות.

את הסדנה יזמו וארגנו ד״ר ענבל בן-אשר גיטלר מהמח׳ לתקשורת והמח׳ לתרבות - יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר, וד״ר תאופיק דעאדלה מהמח׳ לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית. הסדנה מומנה על-ידי מענק מקרן המדע הלאומית, וסיוע ממכללת ספיר והאוניברסיטה העברית. 

מפגש בין תחומי ייחודי זה, ריכז אליו חוקרים מישראל, גרמניה וארה״ב, כדי לדון במעברי ידע אדריכליים במאה העשרים, במזה״ת ובצפון אפריקה. במהלכם של שלושה ימים אינטנסיביים שמענו על פרויקטים מחקריים מרתקים בתחומי העיור, האדריכלות והתשתיות. דנו ברשתות הידע שהתקיימו בתקופה העותומאנית, בתקופת המנדט הבריטי ובמזרח התיכון וצפון אפריקה שלאחר מלה״ע 2. ראינו עד כמה דיון פורה זה מאפשר נקודות מבט חדשות אודות חילופי ומעברי ידע גלובליים, כמו גם תורם לחקר אזורנו.

ביום האחרון של הסדנה סיירנו ברהט ובשדרות, והתרשמנו באופן בלתי אמצעי, ביום קיץ לוהט, מהיבטים של המרחב הבנוי הישראלי.

More News

‏קרן "פועלים לתקומה" של בנק הפועלים חוברת למכללה האקדמית ספיר להקמת תכנית למנהיגות ציבורית בעוטף. הקרן, שהוקמה עם פרוץ המלחמה, אישרה תמיכה בסך 10 מיליון ₪ לפיתוח ויישום תכנית לימודים ראשונית מסוגה, שתתמקד בחקר האתגרים האזוריים ובפיתוח פתרונות יזמיים לפתרונם. מטרת התוכנית היא לעודד סטודנטים מרחבי הארץ להגיע ללמוד במכללה האקדמית ספיר, ולשמש כמנוע  צמיחה כלכלי, חברתי וקהילתי בעוטף. כחלק ממחויבות ארוכת שנים של בנק הפועלים לחברה ולקהילה, בנק הפועלים הכריז בתחילת מלחמת "חרבות ברזל" על הקמת קרן בסך של עד 100 מיליון ₪ לתמיכה ביישובי העוטף ופצועי חרבות ברזל.
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.