שני מיזמים יוצאי מרכז החדשנות והיזמות במכללה האקדמית ספיר - ח"י בספיר, זכו לאחרונה בפרס התכנית ליזמות חברתית על שם משפחת קראון.

הוועדה, בראשות ד"ר דן קאופמן, הייתה נרחבת וכללה נציגים רלוונטיים מהקמפוס, מנטורים מהתעשייה ומומחים חיצוניים בתחום.

הזוכים בפרסים:

לונה פלזנס ותמיר זהבי

משחק הגיימינג Out of mind של אלה לונה פלזנס (24) ותמיר זהבי (29) - בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב במכללה
זכה במקום הראשון ובמענק של 25 אלף ש"ח להמשך פיתוח הסאונד והגרסה הרחבה של המשחק.
Out of mind הוא משחק RPG עלילתי שמספר את סיפורה של ילדה שקטה המתעוררת בעולם מסתורי. היא יוצאת למסע למצוא את דרכה הביתה בעזרת תושבי המקום ומפענחת את התעלומה שמאחורי עברה. המשחק פותח כחלק ממעבדת הגיימינג בח"י בספיר.

תומר לוי

המיזם Multieye של תומר לוי (42) בוגר תואר ראשון בניהול תעשייתי, זכה בפרס עידוד על סך של 5,000 ₪ והמשך ליווי של ח"י בספיר.
Multieye היא אפליקציה מבוססת AI שיודעת לקבל דיווחים על כל אירועים בשטח (מפגעים תברואתיים, בטיחותיים, חיות פצועות וכו') מכל מקום ובכל זמן ולנתב את הדיווח לגורם הרלוונטי. מתוכן שיתוף פעולה עם חברת נתיבי ישראל והמכללה האקדמית ספיר לשלב בדיקת היתכנות.
לוי פיתח את המיזם במעבדת אתגרים לתעשייה בסיוע יניב עבדי, מנהל המעבדה ובסיוע גל אלוש עומר זנו, אבירם דיין מקליניקת בית תוכנה ועמיעד גורביץ ואיתמר דמארי מהקליניקה הכלכלית.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.