פסטיבל קולנוע דרום, מיסודו של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, ובשיתוף עיריית שדרות, מועצה אזורית שער הנגב וסלקום, יתקיים בין התאריכים 17-21.10 בסינמטק שדרות

אירוע פתיחת פסטיבל קולנוע דרום ה-20# יחל ביום ראשון הקרוב (17.10) בטקס הסרת הלוט לרחוב על שם רונית אלקבץ (הנמצא בצמידות לסינמטק שדרות), אחריו יתקיים טקס פתיחת הפסטיבל והקרנת הסרט "מחברות שחורות" בנוכחות יוצר ובמאי הסרט שלומי אלקבץ.

פרופ' סמי שלום שטרית, ראש ביה"ס לאמנויות הקול והמסך בספיר ומנהל הפסטיבל: "רונית אלקבץ ראתה בפסטיבל קולנוע דרום ובסינמטק שדרות את ביתה ותמיד הציגה את סרטיה אצלנו יחד עם שותפה ליצירה אחיה שלומי אלקבץ שהוא גם מרצה בכיר בביה"ס לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר. תמיד היא הגיעה אלינו לעיר הדרומית הקטנה אחרי פריס וניו יורק והשטיחים האדומים של קאן. ושוב רונית חוזרת אלינו בסרטו המרגש של שלומי אלקבץ על חייה ויצירתה "מחברות שחורות" אשר יפתח את הפסטיבל ביום ראשון הקרוב. אנו גאים בכל והשנה עיריית שדרות גם תחנות רחוב על שמה בסמוך לסינמטק כהוקרה על תרומתה הענקית לקולנוע הישראלי בכלל והדרומי בפרט. כולנו נרגשים."

הפסטיבל יינעל ביום חמישי (21.10). חגיגות הנעילה מתחילות בטקס הענקת הפרסים לזוכות וזוכי תחרות בוגרי ביה"ס לאמנויות הקול והמסך בספיר - קולנוע דרום החדש. באירוע נעילת הפסטיבל יוענקו פרסים לזוכי תחרות "פאטה מורגנה" ותחרות הקולנוע הקצר ויוקרן הסרט "השחיין" בנוכחות יוצרי הסרט אדם קלדרון ונעמה פיריץ.

ובין פתיחה לנעילה יוקרנו סרטים ישראליים ובינלאומיים, בינהם יתקיים פוקוס וסדנת אמן עם האנימטור כריס לנדרת'; פוקוס לארי פולמן; פוקוס קולנוע קפריסאי; אירוע פיצ'ינג טלוויזיה מיוחד בהשתתפות אנשי ונשות תעשיית הטלוויזיה בישראל ועוד ועוד.

מוזמנים להצטרף אלינו!

לתכנית הפסטיבל המלאה והזמנת כרטיסים

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.