ביקור של נציגי מכללת ספיר באוניברסיטת דאוסטו בספרד - פרויקט IFI  Erasmus+

רו"ח עמיעד גורביץ', מרצה במחלקה לכלכלה וראש הקליניקה הכלכלית ח"י בספיר, וד"ר דן קאופמן, ראש התוכנית האקדמית ח"י בספיר, ייצגו את המכללה במפגש, שהתקיים באוניברסיטת דאוסטו בבילבאו, ספרד.

המפגש היה חלק מפרויקט IFI האירופי, שמטרתו להתאים את מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל בתחומי הכלכלה, המינהל והתעשייה לשינויים הגלובליים בנושאי סביבה חברה וממשל – ESG.  שינויים אלה מחייבים מודלים חדשים להבנה טובה, שלמה ומדויקת יותר של ההשפעות העקיפות והישירות של התנהגות שחקני השוק השונים (יצרנים, צרכנים, ממשלה ומגזר שלישי) על החברה כולה. זאת, מתוך מטרה למזער את פגיעת המודלים הישנים בחברה ובסביבה, וכדי להתאימם לטובת הדורות הבאים. הפרויקט מתמקד בפיתוח יכולות בשלוש רמות: אקוסיסטם ותשתיות; קשרי אקדמיה-תעשייה; ומחקר, הוראה והכשרה.

מטרת הביקור בספרד הייתה להכיר לשותפים הישראלים את תכנית הקיץ של אוניברסיטת דאוסטו בנושא ESG Finance, ולדון בהיבטים האקדמיים והפרקטים של פיתוח תוכניות על כלכלה ברת-קיימא.   

פרויקטIFI  בספיר מנוהל ע"י היחידה לבינלאומיות, בהובלתה של ד"ר עמית מרנץ גל.

More News

שיעים
מלכודת "הדמיית הראי": כך החשיבה השיעית מעצבת את המלחמה - מאמר של ד"ר אורי רוסט, מרצה במכללה, התפרסם "במקור ראשון". "התנהלות איראן וחיזבאללה נתפסת לעיתים כבלתי רציונלית, אך נובעת מתפיסה דתית־אידיאולוגית עמוקה. כדי להבין את היריב, צריך להשתחרר מהנחות המערב ולהכיר את עולמם של אנשי הדת השיעים." למאמר המלא >
בכל שנה מדווחים החוקרים.ות והיוצרים.ות במכללה על הישגהם.ן במחקר ויצירה במהלך השנה: פרסומים, כנסים, זכיות בקרנות וכדומה. ההישגים הללו משוקללים ונבדקים בקפידה בוועדת מי"ה והחוקרים והחוקרות המצטיינים מוכרזים במהלך חודש מרץ. המצטיינות והמצטיינים זוכים בהפחתות הוראה לשנה הבאה. ואלו המצטיינים והמצטיינות לשנת תשפ"ה פרופ'  ליהיא להט פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל מר שלומי אלקבץ ד"ר מוטי גיגי  פרופ' רונן ארבל פרופ' יובל בן-אבו ד"ר הגר להב פרופ' אורנה אליגון דר ד"ר גיל בוצר ד"ר רבקה נריה בן-שחר ד"ר אלה בן-עטר ד"ר אורי לב פרופ' עינב שגב פרופ' רפאל בר-אל פרופ' גל יחזקאל פרופ' ליאת