לאחרונה התקיים סיור אנשי סגל מספיר בכפר ברא. סיור זה היווה סיכום של קורס ערבית מדוברת, שהועבר לסגל אקדמי ומנהלי מטעם התקווה הישראלית בספיר.

הקורס, בהנחיית המרצה ד"ר כמאל ריאן (מנחה "תעלם ותכלם" בחינוכית), נפתח כמענה לצורך שעלה בשנה שעברה במסגרת מפגשי "גוונים באקדמיה" לסגל מנהלי, להבין טוב יותר את אוכלוסיית הסטודנטים הערבים, הלומדים בספיר ומהווים כ-10% מאוכלוסיית הסטודנטים שלנו.
הקורס, שהתקיים בזום, עקב אילוצי התקופה, שילב לצד לימוד השפה, גם לימוד מנהגים והבנת התרבות של האוכלוסייה הערבית בישראל.

הסיור בכפר ברא שבשרון, היה יוזמה מבורכת של ד"ר כמאל, שרצה להפגיש בין הסגל של ספיר לבין החברה והכפר בה הוא גר. בסיור נפגשנו עם זוהר ויסמן, מנהלת המתנ"ס, צוות בית הספר "מחבה" לתלמידי יסודי על הרצף האוטיסטי: איה פדילה עאסי מנהלת ביה״ס, פאתן ריאן מזכירת ביה״ס ואשתו של ד"ר ריאן, והמורות סוהא מתאמי והנאדי עאסי.אחרי בית הספר המיוחד והמושקע, המשכנו לפגישה מעניינת עם מחמוד עאסי - ראש המועצה, משם ביקרנו במסגד וסיימנו באירוח ביתי נדיב בביתם של פאתן, כמאל ובניהם.

זוהר אביטן, ממונה התקווה הישראלית בספיר, סיכם את הקורס ואת הביקור: "המרצה בקורס שילב באופן מופלא בין ידיעת השפה להבנת החברה הערבית בארץ ישראל" והתפתחותן של מילים בשיח היומיומי. לידיעת השפה חשיבות רבה לדו-קיום חברתי בין בני אדם. לצערי, עקב סיבות פוליטיות, ידיעת השפה הערבית לצד השפה העברית (או בסדר הפוך) לא מתקיימת פה כמו במדינות מתוקנות דוגמת קנדה (צרפתית ואנגלית) או בלגיה (פלמית וצרפתית). אני מקווה, שהצעד שעשינו בתקווה הישראלית יגבר על הרצון להכיר את השפה ובעקבותיה גם להתוודע לתרבות של 20% מאזרחי ישראל."

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.