"בדמותה" סרטה של יעל סולומונוביץ', בוגרת מסלול אנימציה בבית הספר לאומנויות הקול והמסך, התקבל לפסטיבל הקצרים הבינלאומי Oberhausen שבגרמניה

בסרט, סולומונביץ מציגה, דרך צילומי עירום חושפניים, את גוף האישה כעולם מרהיב אך גם אפל וכואב. מסרט על כאב ושנאה עצמית הוא גדל והפך לסרט על נשיות. המשתתפות בסרט, נשים המתמודדות או התמודדו בעבר עם הפרעות אכילה ודימוי גוף שלילי, מופיעות כדימויים מהאומנות הקלאסית ומזמינות את הצופה לבחון את תפיסת היופי האישית של כל אחד ואחת.

לדברי סולומונביץ': "הסרט הזה התחיל כסרט שעוסק ביחסים בין נשים ואוכל, ניסיון להבין את הקושי שלי יש עם אוכל ועם הגוף שלי אחרי שנים של התמודדות עם הפרעת אכילה. אבל הסרט הניע את עצמו, ומסרט על כאב ושנאה עצמית הוא גדל והפך לסרט על נשיות. הסרט הזה הוא מחקר וניסוי של חשיפה והתבוננות. הגוף הנשי נחשף מקרוב, מרחוק, בלי כיסויים, בלי איפור בלי פוטושופ. דמויות הנשים בסרט משמשות כייצוגים של נשיות מההיסטוריה, מהאמנות ומהמיתוסים שכולנו גדלנו עליהם. השאיפה שלי היא להפגיש את הצופים והצופות עם הגוף הנשי, לתת לו את הבמה ולראות מה הוא מעורר בנו. אהבה? משיכה? דחייה? כאב? הזדהות? ביקורת?"

את הסרט יצרה, ביימה וערכה יעל סולומוביץ', הפיקה מיכל בכר, צילמה עינב חן, על המוזיקה ופס הקול אחראית עדי בר.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.