ד"ר גיל בוצר, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי, שימש דובר מרכזי בכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג שנערך זו השנה ה-17 באוניברסיטת ,Oxford Brookes אנגליה.

במסגרת הרצאתו, שפתחה את הכנס, הציג בוצר את תמונת המצב הנוכחית של חקר האימון בארגונים, באמצעות אינטגרציה של ממצאי סקירות ספרות שיטתיות ומחקרי מטא-אנליזה שפורסמו במהלך העשור האחרון. בוצר הציג מפה מקיפה של המחקר בתחום המציגה את הטריטוריות הנחקרות ביותר ומצביעה על שטחים שדורשים ביסוס נוסף או שטחים שטרם נחקרו ומסגרת מארגנת של אימון במקום העבודה המתארת את גורמי ההקשר, הקלט והתהליך  והקשר שלהם לתוצאות האימון. לבסוף, הצביע על כיווני מחקר ומתודולוגיות מומלצות עבור מחקר עתידי.

ד"ר גיל בוצר

ד"ר גיל בוצר הוא חוקר, מרצה בכיר ויועץ. תחומי ההתמחות שלו כוללים אימון במקום העבודה, פיתוח כישרונות ותכנון המשכיות ניהולית.
המחקר של גיל על אפקטיביות האימון במקום העבודה מציע תובנות והשלכות חשובות הן לעוסקים בפרקטיקת האימון והן לחוקרים, ותורם לאיכות ולקפדנות של אימון כתחום מבוסס ראיות.
גיל מלמד בתכניות לתואר ראשון ושני בניהול המשאב האנושי בספיר.
 
ד"ר גיל בוצר: "ההזמנה לפתוח את הכנס היוותה עבורי טפיחה על השכם והכרה בחשיבות של חקר האימון שזוכה לפופולריות רבה בתעשייה ובעיקר, זריקת עידוד להמשך מחקר מדעי ובלתי-מתפשר להפיכת האימון לפרקטיקה מבוססת-ראיות".

קישור לאתר הכנס

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.