חברי וחברות הסגל מהמכללה האקדמית ספיר זכו במענקי מחקר תחרותי בנושא הקורונה בנושא  מטעם משרד המדע והטכנולוגיה

פרופ' אורית נוטמן-שוורץ וד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל מבית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, קיבלו מענק על מחקרן: זקנים תחת אש בימי קורונה: מציאות טראומטית מצטברת.

המחקר יעסוק בהתמודדות של זקנים בעוטף עזה חשיפה מתמשכת לטרור, לצד הקשיים המגוונים של תהליך ההזדקנות. על אלו נוספו לאחרונה אתגרים חדשים הנובעים מהתפשטות נגיף הקורונה: סיכון בריאותי, הפסקת פעילויות חברתיות ורצף טיפולי, וניתוק מבני משפחה, חברים ושכנים. אתגרים אלה, במרכזם הבידוד המתמשך,  מורכבים יותר עבור זקנים החיים בגפם, ומעצימים את חווית הבידוד שאפיינה רבים מהם גם לפני מגיפת הקורונה. המחקר יבקש לבחון את האופן שבו זקנים בעוטף עזה החיים בגפם חווים את האתגרים הנוכחיים וכיצד הם מתמודדים עמם, נוכח החשיפה המצטברת שלהם לאירועים טראומטיים, המשלבת איום ביטחוני מתמשך עם איום שמקורו בפנדמיה. המחקר מבקש להעמיק את הבנת החוויה של זקנים נוכח טראומה מצטברת,  ולסייע לקובעי המדיניות ונותני השירותים להתאים את דרכי העזרה לצרכים הייחודיים של זקנים בעוטף עזה, בעיקר אלו החיים בגפם.

ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה בספיר; ד"ר אוהד שקד, ד"ר וילי אברהם,  ד"ר ליאור סולומוביץ וד"ר יוסף כהן מהמחלקה לשיווק טכנולוגי בספיר, קיבלו מענק על מחקרם: לעבור את הקורונה – דרכי התמודדות של עסקים קטנים וזעירים קטנים בפריפריה הדרומית בזמן משבר, ישראל 2020. במחקר ישתתפו גם 8 סטודנטים וסטודנטיות מהמכללה.

מטרת המחקר היא לזהות את הקשיים העיקריים שנתקלים בהם עסקים קטנים (בדגש על זעירים כלומר עצמאיים ועסקים עד 4 עובדים) כתוצאה מאירוע חירום כמו משבר הקורונה או משהו שיותר מכירים באזורנו - שגרת הסבבים הידועה מול הרצועה. מטרה נוספת שנגזרת מהמטרה הראשונה היא לנסות ולפתח ארגז כלים /מודל הפעלה לעסקים קטנים בזמן משבר וזאת על מנת לנסות ולצמצם את הפגיעה בהם ככל שניתן כי מרווח הנשימה , בדרך כלל,  של עסק קטן להתמודדות עם אירוע משברי הוא מצומצם מאוד ביחס לעסק גדול.

More News

חברים למען החברה

ביום ד', ה-16.12 בשעה 17:00 יתקיים זו השנה השביעית, טקס הענקת מלגות הצטיינות מקוון של המכללה האקדמית ספיר ועמותת "חברים למען החברה". הטקס יתקיים במעמד נשיא המכללה פרופ' שי פלדמן והנהלת המכללה, חברי וידידי העמותה, הסטודנטים, המלגאים וכן תלמידי התיכון ובני משפחותיהם. במסגרת הטקס, יוענקו מלגות ל-12 סטודנטים מצטיינים ופעילים חברתיים במכללה האקדמית ספיר.

חדש על המדף - מה שאבד בזמן

"מה שאבד בזמן"- ספר חדש לפרופ' נורית גרץ, מרצה במחלקה לתרבות-יצירה והפקה "אני שוכח שכל יום אני שוכח, בשביל זה עשיתי את אהבה וחושך, גם את השיחות האלה עם שירה חדד עשיתי בשביל זה, שאני כל הזמן שוכח, גם איתך. כי גם כל מה שאני עושה זה בשביל שלא יישכח." עמוס עוז, מתוך שיחה פרטית מוקלטת. "מה שאבד בזמן" הוא רומן ביוגרפי על שני חברים, נורית גרץ ועמוס עוז, שמדברים על מה שאבד בזמן. החיים עצמם, משפחה, אהבה, מקום, נאמנות, בגידה.