המכללה האקדמית ספיר בשיתוף מנהלת תקומה מקימה את SASI – המכון למחקר יישומי Sapir Applied Science Institute.
הפקולטה החדשה לטכנולוגיה במכללה האקדמית ספיר, בשיתוף מנהלת תקומה, מקימה מכון מחקר יישומי המתמקד באתגרים של הנגב ובפיתוח פתרונות טכנולוגיה עמוקה. SASI קם במטרה לחבר אקדמיה עם שטח, ידע עם צורך, ומחקר עם אימפקט כלכלי, בהשקעה של 5 מיליוני ₪ מתקציבי מנהלת תקומה.
המכון הושק באירוע פתיחה - וורקשופ בנושא דאטה סיינס, רחפנים וחקלאות - בהשתתפות הנהלת חברת הסטארטאפ הגלובלית אגרוסקאוט, חוקרים וסטודנטים מספיר וממוסדות אקדמיים מכל הארץ: הטכניון, אוניברסיטת בר־אילן, האוניברסיטה העברית, מכון וולקני ומכללת עזריאלי.
המפגש התקיים בשדות העוטף,הנחשב ל”אסם של המדינה”: מהדגמת איסוף נתונים מלוויין בשדה תפוחי אדמה ביד מרדכי, ועד ביקור בבית האריזה של “דוד משה”. במהלך המפגש דנו החוקרים ואנשי השטח בבעיות השעה של החקלאות בנגב ובעולם.
תחום ה-AI מניב הזדמנויות למערכות ניבוי ולמערכות תומכות החלטה בעולם אי־ודאי, אך כפי שנאמר בכינוס: כשהטרקטור תקוע - אף אפליקציה בנייד לא תעזור.
המכון הוקם בשיתוף מנהלת תקומה וגופים פילנטרופיים נוספים, כחלק מתכנית התקומה של מכללת ספיר, שמובילה המנהלת עם המכללה בהשקעה של כ-270 מיליון ש"ח, במטרה לחזק את ספיר כגוף אקדמי בולט וחדשני, שיענה על צרכי שוק העבודה המתפתחים באזור ויניב מעבר של אלפי צעירים לאזור.
אביעד פרידמן, ראש מנהלת תקומה: "המכון למחקר יישומי הוא חלק מתכנית רחבה להצעיד קדימה את החבל כמוקד משיכה לחדשנות ומצוינות, וכחלק מכך, לחזק את מכללת ספיר לגוף אקדמי מוביל, בתחומי טכנולוגיה והקשר של המכללה במציאת פתרונות לאתגרים של חבל התקומה, הנגב ומדינת ישראל. אני מאמין שהאקדמיה לצד העיסוק במחקר תיאורטי, יש לה מקום משמעותי בחיבור בין מחקר, פיתוח וקהילה במקרה ייחודי של מכללת ספיר שמצטיינת בכך.
גייל גלבוע פרידמן, ראשת הפקולטה לטכנולוגיה במכללה האקדמית ספיר: "הפקולטה לטכנולוגיה שמה לעצמה מטרה להיות מנוע משמעותי בצמיחה של הטכנולוגיה בנגב המערבי. מכון המחקר היישומי הוא דוגמא חיה לקצב המהיר והפעילות המדוייקת שאנחנו מניעים בתמיכה של הנהלת המכללה ושותפי דרך משמעותיים שמבינים את חשיבות החוסן הכלכלי בעוטף לחוסן הכלכלי הלאומי"
More News
קו המשווה (ער)