ברכות חמות לבוגרות ובוגרי מסלול אנימציה בביה"ס לאמנויות הקול והמסך בספיר על הזכיות הטריות בפסטיבל אנימיקס ותחרות אסיף.

מזל טוב לבוגרת מירי דוחיקיאן על זכייתה יחד עם היוצרת ואניה כספי שמאע, בפרס הראשון בתחרות הסרטים העצמאיים עם הסרט ״חמוצים״.

על הסרט: דרך המכתב שכותבת אינה בת ה-14 עולה חדשה בישראל, מתגלה סיפור כואב של התבגרות בחברה חדשה.

נימוקי השופטים לזכייה: ״ועדת הפרס התרשמה מיכולות הבימוי ושליטת היוצרות במבע הקולנועי האנימטיבי. התסריט נוגע בבטן הרכה תוך שימוש חכם בדיאלוג בין שתי חברות, שאלפי קילומטרים מפרידים ביניהן ובין האמת הכואבת של חוויות נעורים ראשונות, כואבות וטעונות. מנגנון התסריט מהודק ומעורר מחשבה וצביטה גם לאחר סיום הצפייה בסרט. היוצרות מובילות אותנו במסע קצר, מבויים היטב, דרך עיניה של מהגרת צעירה הרוצה להשתייך לחברה "הצברית" ומשלמת מחיר כבד בדרך.״

מזל טוב לבוגרים הטריים שי קרמר ודור קפלן, על זכייתם במקום הראשון בתחרות הלופאתון - מרתון יצירת אנימציה בשמונה שעות.

נימוקי השופטים: ״שילוב של טכניקה מרשימה ועיצוב מגניב, ובתנועה אחת פשוטה קלילה זורמת לכלי הרס חסר מעצורים, מה שהופך את הלופ הזה לממתק ויזואלי ומחשבתי שמנגן על מגוון החרדות הקיומיות שלנו בחן אלגנטי.״

צפו בסרטון מס' 23

 גאים בכם. עלו והצליחו!

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.