בתערוכה יוצגו עבודתן של שבע סטודנטיות, אשר משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שאפשרה קירבה גופנית וקרבה רגשית בעשייתן. בשל המצב הביטחוני, תערוכת הבוגרות מתארחת השנה בגלריית המדרשה.

הסטודנטיות המציגות: שרה אבו כף, מרים אלכמלאת, אפרת גל-נור, אנואר ז'ור, נירית קינן כהן, ורה פבלוב, טלי ריאבוי
מנחה ואוצרת התערוכה: סמדר לוי

עבודות האמנות בתערוכת בוגרות 2024 משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שדרשה ואף אפשרה קירבה גופנית, כמו-גם קרבה רגשית בעשיית האמניות. וככאלה, הן גם ויתרו על גימור מהוקצע ושומרות על גולמיות עשייתן. יש מי שסרגה את שקרס ומוללה בידה חימר בספירתה את המאות שנעלמו ואינם, ויש מי שרשמה שוב ושוב רגעי דאגה, חרדה והיתכלות. זו שהתבוננה וצילמה מקרוב זרות של קרובים, זו שניסחה שפת משיכות מכחול אילמת של אובדן ואבל פרטי, וזו שבכאבה הגופני יצרה אביזרי עזר ארעיים וכושלים. יש מי שביקשה בהירות ונראות תרבותית-חזותית בתוך הכאוס, ומי שלכאורה הפנתה אליו את גבה והתמקדה במבט קרוב על יופי טבעי, אך קטוע וחתוך.

לדברי סמדר לוי, המנחה והאוצרת של התערוכה: "השנה הזו הייתה ועודנה שנה קשה. שנה שבה יריעת צל אפל וכבד הוטלה על הארץ ואנחנו דממנו - ועדיין -תחתיה. שנה שהתאפיינה בעצב עמוק וכובד נפשי שהעלו תהייה - כמעט מתמדת - וחוסר הבנה של מה כל הדבר הזה, בשביל מה ומה התוחלת שלו. אבל דווקא באפלה, מתוך השבר והקרע שנקרע בזמן ובמקום, ובניסיון לפענח ולהבין את שהתרחש ואת המתארע לנגד עינינו - החלו להתהוות מעצמן באופן הדרגתי מילים, מחשבות, יצירות. מתוך סיפור שנפרם ללא התחלה אמצע וסוף, שאינו מפסיק להיפרם בדרך להפיכתו לממשי, החלה נוצרת אמנות. כזו הממשיכה לתור אחר הדרכים שלה להיווצר, להירשם, להשמיע קול; כזו המבקשת לנסות להניח זיקה בין פרקי הסיפור ולהיות משמעות. והימים, ימים עגומים ועכורים. אלה ימים מוזרים לקיים בהם תערוכה, גם אם זו תערוכת בוגרות. אבל ייתכן שדווקא בימים אלה, ולצד חוף הים של תל אביב - זה שבכל החודשים הרעים הללו צעדתי אליו לעת ערב מבקשת למצוא נחמה רגעית ביופי השקיעה - העבודות הישירות והחשופות המוצגות ב'תערוכת הבוגרות 2024', מבקשות בתורן את קרבתו של הצופה ומאפשרות להישיר מבט ולהתבונן בדיוקן (חלקי) של חברה טראומתית, חבולה ואבלה".

בעקבות המצב הביטחוני, בית הספר לאמנות, חברה ותרבות עבר זמנית מקמפוס המכללה האקדמית ספיר וכעת מתארח בבניין האמנות של מכללת קיי לחינוך ובמחלקה לאמנויות של הפקולטה למדעי הרוח והחברה באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע.

29.7-10.8
גלריית המדרשה, הירקון 19, תל אביב-יפו.
שעות הפעילות: 
ימים ג' - ה', 11:00 - 19:00
ימים ו' - ש', 10:00 - 14:00

אמנית: טלי ריאבוי, המלחמה בשינה

More News

שופטת
כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בשנה הבאה סדנה ייחודית בבית הספר למשפטים בספיר. בית הספר למשפטים בספיר גאה להודיע כי כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בבית הספר בשנת הלימודים הבאה (תשפ״ה) סדנה ייחודית בנושא ״משפט ושואה״. כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב. בשנת 1997 מותנה לבית המשפט המחוזי, ובשנת 2004 מונתה לכהונת שופטת בבית המשפט העליון.
חדש על המדף - כיצד הפכו האשכנזים לישראלים?
ספר חדש לד"ר רותם לשם, בוגר ומרצה במחלקה לתקשורת: "כיצד הפכו האשכנזים לישראלים? הגירה ורגשות במשפחות ממעמד הביניים." הספר מציע זווית רעננה לניתוח התהליכים התרבותיים והחברתיים המורכבים, שהובילו להפיכתם של עולים אשכנזים שהגיעו ארצה לאחר השואה למסמני הדגם ה"כלל־ישראלי". אמנם עלייתם נחשבת למוצלחת וקלה, אולם גם היא עמדה בפני אתגרים. באמצעות פרשנות של סיפורי חיים משפחתיים וניתוח פרקי תוכנית הטלוויזיה הפופולרית "קשר משפחתי", חושף ד"ר רותם לשם את השתנות השיח הרגשי של משפחות מהגרים אשכנזיות לאורך שלושה דורות, ומציף את הדיאלוג המורכב שהן ניהלו עם הישראליוּתּ.