סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר.

מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר. בתום מחקר מעמיק, פיתחו הסטודנטים פתרונות חדשניים ויזמיים לאותם אתגרים, תוך הפגנת חשיבה יצירתית, יזמות חברתית ומעורבות קהילתית. באירוע השתתפו כשופטים וכאורחים מנהלי חממות טכנולוגיות אזוריות, נציגי תעשייה, נציגי הרשויות המקומיות, יזמים ואנשים אקדמיה מובילים ממוסדות שונים בישראל.

מבין הפרויקטים שהוצגו, ניתן למצוא את:

מיזם Care-Vision, שכולל משקפי מציאות מדומה (VR) מתקדמים שמטרתם להפיג לחץ, חרדה ולהקל על תסמיני טראומה. בתוך המשקפיים, המשתמשים נחשפים לעולם וירטואלי מותאם אישית הכולל תכנים טיפוליים כמו סדנאות מיינדפולנס, תרגילי יוגה ומדיטציה, ותרגילי נשימה. בנוסף, המערכת כוללת גם תכני טיפול בחשיפה ממושכת (PE) ומאפשרת מעקב אחר מדדים פיזיולוגיים כמו דופק ולחץ דם, המאפשרים ניטור בזמן אמת אחר תגובות המשתמש והתאמה אישית של התכנים והתרגילים.

מיזם "מגנה" המהווה פריצת דרך בתחום ניהול אירועי חירום בקהילות ומספקת למנהלי הביטחון תמונת מצב מלאה בזמן אמת, שמאפשרת ניהול יעיל ומהיר של מצבי חירום. זאת תוך שיתוף פעולה הדוק בין כל הגורמים הרלוונטיים. במקביל, אפליקציית מגנה לתושב, המתוכננת בממשק פשוט וידידותי, מעניקה לכל חבר בקהילה כלי חיוני להתמודדות עם מצבי חירום.

מיזם "חי בשטח" פלטפורמה טכנולוגית להכשרת עובדים בחקלאות על מנת לתת מענה למצוקת מחסור בידיים עובדות בענף. המערכת תספק מענה בהכשרת עובדים ומתנדבים לא מיומנים והיא בעלת פוטנציאל יישום במדינות רבות הנשענות על עובדים זמניים ומתנדבים בחקלאות.

מיזם "AcdemAI" המפתח פלטפורמה לזיהוי אוטומטי של סטודנטים המצויים בסיכון לנשירה מהלימודים. זאת בהתחשב בעובדה כי תופעת הנשירה מחריפה במצבי חירום וגורמת לנזקים כלכליים הן לסטודנטים ולמוסדות האקדמיים והן למשק כולו.

ד"ר דן קאופמן, מנהל התוכנית האקדמית ח"י בספיר: "לאחר אסון ה-7 באוקטובר, אנחנו מוכיחים שמהנגב המערבי צומחים פתרונות חדשניים ויוצאי דופן שעשויים להביא לשיפור שיקום חבל הארץ היפה והמיוחד, שנפגע קשות עם פרוץ המלחמה. אנחנו גאים להוביל בח"י בספיר את הקידמה לעולם הדינאמי בו אנו מצויים ומודים לסטודנטים על שליחותם ועל מעורבותם בקהילה שהיא חלק בלתי נפרד ממכללת ספיר".

ח"י בספיר הינו מרכז אקדמי לחדשנות ויזמות שחרט על דגלו אקדמיה חדשה המבצעת למידה תוך התנסות מעשית וזאת על ידי פיתוח מיזמים העונים על בעיות וצרכים העולים מהשטח. בליבת העשייה מצויה תכנית שנתית הכוללת מעבדות חדשנות ויזמות, שמקדמות פיתוח מיזמים של סטודנטים, מרצים, עובדי מכללה ותושבי הסביבה יחד עם שותפים מן התעשייה. המעבדות מנוהלת על ידי המחלקות האקדמיות וממוקדות בתחומי תוכן מגוונים.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.