באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו. הקבוצה תקבל פרס בשווי 3,000 ש"ח ובנוסף תשתתף בתכנית האצה של עמותת Tech7, על מנת להביא את הרעיון לכדי מימוש מעשי.

הפיתרון הזוכה מציע לרתום את הקהילה לטובת סיוע באנשים, מבנים וציוד, ב-3 שעות הראשונות, עד להגעת כוחות ההצלה - משך הזמן בו לוקח לכוחות החירום להגיע בדרך כלל למקום, במקרה של אסון טבע.

לדברי הזוכים: "בחרנו את הפיתרון לפי המודל הישראל, שלמדנו להכיר מקרוב בשנים האחרונות. גם אם לא הצלחנו לעצור את השיטפון, נעזור להציל חיים וזו מטרת העל שלנו כקבוצה וכעם."

במסגרת ההאקתון, השתתפו כ-30 סטודנטיות וסטודנטים ממוסדות אקדמיים ברחבי הארץ מתחומי הנדסת מים, מדעי המחשב, פסיכולוגיה קלינית ותחומים נוספים, אשר עבדו במסגרת שולחנות עגולים על מציאת פתרון לאתגר השיטפונות העולמי והנזק שנגרם בעקבות כך לחיי אדם ורכוש.

אירוע האקתון DisasterTech הינו שיתוף פעולה בין עמותת Tech7, ארגון JADDE והמכללה האקדמית ספיר, שהשנה נערך ברקע מלחמת חרבות ברזל. בנוסף, באירוע כיבדו בנוכחותם מונה ניובר, סגנית ראש הממשלה והשרה לענייני כלכלה, תעשייה, אקלים ואנרגיה של מדינת נורדריין-וסטפאליה (גרמניה) ומנכ"לי חברות סטארפ-אפ, טכנולוגיות מים ואגרו-טק שליוו כמנטורים במהלך העבודה על הפרויקטים למציאת פתרון עבור בעיית השיטפונות העולמית.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.