בית הספר לאמנויות הקול והמסך זכה באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי, וסרט הגמר ׳שמעי קלמי׳ של בוגרת בית הספר זכה בקטגוריית סרט הסטודנטים הטוב ביותר בטקס פרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023.

בטקס שנערך אתמול (ב׳) במרכז בתרבות אניס ביפו, זכה בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי. בוועדת הפרס נימקו כי ״בית הספר הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בעיר שדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום. בימים אלה, בית הספר לוקח חלק חשוב בשיקום העוטף כולו, בתחומי ההשכלה, החינוך, הקהילה והתרבות״.

בטקס זכה גם הסרט 'שמעי קלמי', סרט הגמר של זוהר אוריאן כהן, בוגרת בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה, בקטגוריית סרט הסטודנטים הטוב ביותר ע״ש יהב וינר ז״ל, במאי ויוצר קולנוע שהיה חבר סגל בבית הספר לאמנויות הקול והמסך ונרצח ב-7 באוקטובר. הפרס מתווסף לשורת שבחים שקיבל הסרט בשנתיים האחרונות - בנובמבר 2022, הסרט זכה בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל קולנוע דרום בתחרות קולנוע דרום חדש וביולי 2023, הסרט זכה בפרס עליזה ומיכה שגריר לסרט התיעודי הקצר הטוב ביותר בפסטיבל ירושלים ה-40, תחרות דיאמונד לקולנוע ישראלי קצר.

ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך, פרופ׳ סמי שלום שטרית: ״בשם כל סגל בית הספר, עובדיו ותלמידיו, אני מתרגש לקבל את ההוקרה מהפורום הדוקומנטרי בישראל. ב-7 באוקטובר המכללה וביה״ס ספגו מכה קשה וכואבת במתקפה הרצחנית. נרצחנו. נפצענו. נחטפנו. נעקרנו. ועם כל זאת לא עצרנו לרגע. אנחנו לומדים, מלמדים, מצלמים ויוצרים ללא הפסקה. התפזרנו על פני אתרים רבים והמשכנו לעשות את מה שאנחנו יודעים - זוהי רוח ספיר המפורסמת. תמיד אמרתי שמכללת ספיר, בין שדרות לעזה, היא נס יומיומי. ביה״ס שלנו לא נולד ב-7 באוקטובר, זה רק עוד מכשול בדרך הארוכה שלנו שהחלה לפני 25 שנה.
תודה לכם על ההכרה ביצירה התיעודית הנובעת ונוצרת אצלנו בספיר״.

בתמונה: ברכה זיסמן כהן - מרצה ותיקה לעריכה בספיר, אוריאן זוהר כהן - זוכת פרס סרט הסטודנטים ופרופ' סמי שלום שטרית - ראש ביה"ס לאמנויות הקול והמסך.

More News

המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.
תוצאות בחינת ההסמכה בראיית חשבון: הסטודנטים של מכללת ספיר בראש עם 100 אחוזי מעבר. מועצת רואי החשבון פרסמה השבוע (יום ב') את ציוני בחינת ההסמכה בנושא חשבונאות פיננסית מתקדמת, שנערכה ב-13 בפברואר בבנייני האומה בירושלים, אליה ניגשו 681 נבחנים ונבחנות. 11 סטודנטים ממכללת ספיר ניגשו לבחינה בנושא חשבונאות פיננסית מתקדמת (מועד סתיו 2023) - וכולם עברו. מדובר בבחינת ההסמכה הראשונה שהתקיימה מאז פרוץ המלחמה. שיעור המעבר הכללי של כלל הנבחנים בבחינה עומד על 68%. לידיעה המלאה באתר גלובס