המכללה האקדמית ספיר מעניקה לחברות וחברי קהילתה המתגוררים בעוטף מענק סיוע מידי בגובה 2000 ש״ח. עד עתה חולקו קרוב ל-1000 מלגות, ופניות נוספות נמצאות בטיפול מזורז.

ב-7 באוקטובר ספגה קהילת ספיר אבדות קשות בגוף, בנפש וברכוש. מאז אותה שבת איומה, אנו פועלים במגוון אפיקים למען יצירת מעטפת נפשית וכלכלית שמטרתה לשמור על חוסנה של קהילתנו. 

באמצעות קרן ייעודית שהקמנו, אנו מעבירים בימים אלו מענק של 2000 ש״ח לחברות וחברי קהילת ספיר, סטודנטים וסגל, המתגוררים במרחק 7-0 קילומטר מקו העימות. המענקים נועדו להקל במעט על האתגרים הכלכליים בצל הפינוי והמלחמה.

המענקים הם חלק משורה של צעדים הננקטים בימים אלו על ידי מנהלת החירום של ספיר. 

מיד עם תחילת הלחימה, הוקמה מנהלה ייעודית, שעוסקת בתפעול המכללה בתקופת החירום, בסיוע לקהילת ספיר ובקשר של המכללה עם המל"ג, הממשלה וגורמים אזרחיים וחברתיים אחרים.

מנהלת החירום כוללת את חברי ההנהלה הבכירה של ספיר: עו״ד גלעד שר - יו״ר הועד המנהל, מר גיורא בר דעה - יו״ר חבר הנאמנים, פרופ׳ ניר קידר - נשיא המכללה, פרופ׳ עמרי הרצוג - המנהל אקדמי והגב׳ אורנה גיגי - מנכ״לית המכללה. 
ובעלי תפקידים נוספים על פי הצורך.

פרופ׳ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: ״המכללה האקדמית ספיר היא מנוע צמיחה אקדמי, כלכלי ותרבותי של עוטף ישראל, ותהווה עוגן מרכזי בתקומת האזור״.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.