ד"ר דניאל דה מלאך, מרצה ותיק במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, פרסם בהארץ טור דיעה על ועדות החקירה הממלכתיות לפרשת ילדי תימן.
"תעלומת ילדי תימן הנעדרים מעסיקה את הציבור כבר יותר מ–70 שנה. מאות רבות של ילדים, יותר ממחציתם מבני תימן, נעלמו בשנים הראשונות למדינה ממוסדות של מערכות הקליטה והרפואה. במשך עשרות שנים לא קיבלו משפחותיהם כל מידע על גורלם, מעבר להודעה סתמית כי הם נפטרו... הועדה האחרונה שכונסה לדון בנושא קבעה, בהסתמך על מסמכים ארכיוניים, כי יותר מ–700 מהילדים אכן נפטרו, ורק כמה עשרות נותרו בחזקת כאלה שגורלם לא נודע. מנגד, משפחות רבות דוחות את מסקנות הוועדה, שאינן מתאימות לזיכרון ששמרו ותיעדו, ומבחינתן גורל הילדים עדיין עלום."
More News

כנס פרוייקטים במחלקה למדעי המחשב (ער)
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב.
פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו.
העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.

טקס השקת קבוצת מחקר "עו"סים חוקרים ומיישמים" (ער)
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל.
הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע.
במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.