ביוזמת היחידה למעורבות חברתית במשרד הדיקן במכללה האקדמית ספיר ובשיתוף עיריית שדרות

לאחרונה התקיים טקס לזכרם של ארבעת אלפים מיהודי אתיופיה, אשר מצאו את מותם במהלך המסע העלייה לארץ ישראל ממחנות הפליטים בסודן בזמן מבצע אחים. הטקס התקיים במעונות הסטודנטים בשדרות.

הטקס ביוזמת היחידה למעורבות חברתית במשרד הדיקן במכללה האקדמית ספיר, בשיתוף עיריית שדרות ומתנ"ס שדרות. במסגרת הטקס, בהנחיית שושנה טללה ועידן חזקיס – רכזי תכנית "כנפי יונה", הוקראו קטעי עדות והוקרן סרטון עדות של רינה אינדיגאו, שמספרת על מסעה הארוך לארץ ישראל.

אלון דוידי, ראש עיריית שדרות: "קהילת יוצאי אתיופיה היא חלק משמעותי מהפסיפס החברתי המיוחד אצלנו בשדרות. מדי שנה אנו מקפידים לציין את האירועים אשר מייחדים את הקהילה, כאשר אחד מהם הוא יום הזכרון של נספי סודן, המקפל בתוכו כאב גדול ומסירות נפש להגשמת חלום העליה לארץ ישראל. תודה לכל מי שלקח חלק ופעל להצלחתת הטקסים והאירועים לזכרם של יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לארץ".

מאיר אברז'ל, מנהל היחידה למעורבות חברתית באגף דיקנאט הסטודנטים: "המסע לירוסלם של קהילת ביתא ישראל אחינו יהודי אתיופיה הוא חלק חשוב ביותר בסיפור הציוני, קהילה חזקה ואיתנה שהולכת אחר החלום ומצליחה להגשים אותו, אבל בדרך מאבדת את מיטב בנותיה ובניה, והכאב הזה חי בתוכם גם היום.  אני רוצה להודות לסטודנטים שלנו בפרויקט "כנפי יונה" הלוקחים חלק בשמירה והנצחת הסיפור כך שישמר לדורות באים ובנוסף לכך מפיקים ומארגנים את טקס הזיכרון לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרך לישראל וכמובן לצוות היחידה למעורבות חברתי במשרד הדיקן שעזרו וסיועו להם".

More News

שיעים
מלכודת "הדמיית הראי": כך החשיבה השיעית מעצבת את המלחמה - מאמר של ד"ר אורי רוסט, מרצה במכללה, התפרסם "במקור ראשון". "התנהלות איראן וחיזבאללה נתפסת לעיתים כבלתי רציונלית, אך נובעת מתפיסה דתית־אידיאולוגית עמוקה. כדי להבין את היריב, צריך להשתחרר מהנחות המערב ולהכיר את עולמם של אנשי הדת השיעים." למאמר המלא >
בכל שנה מדווחים החוקרים.ות והיוצרים.ות במכללה על הישגהם.ן במחקר ויצירה במהלך השנה: פרסומים, כנסים, זכיות בקרנות וכדומה. ההישגים הללו משוקללים ונבדקים בקפידה בוועדת מי"ה והחוקרים והחוקרות המצטיינים מוכרזים במהלך חודש מרץ. המצטיינות והמצטיינים זוכים בהפחתות הוראה לשנה הבאה. ואלו המצטיינים והמצטיינות לשנת תשפ"ה פרופ'  ליהיא להט פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל מר שלומי אלקבץ ד"ר מוטי גיגי  פרופ' רונן ארבל פרופ' יובל בן-אבו ד"ר הגר להב פרופ' אורנה אליגון דר ד"ר גיל בוצר ד"ר רבקה נריה בן-שחר ד"ר אלה בן-עטר ד"ר אורי לב פרופ' עינב שגב פרופ' רפאל בר-אל פרופ' גל יחזקאל פרופ' ליאת