ביוזמת היחידה למעורבות חברתית במשרד הדיקן במכללה האקדמית ספיר ובשיתוף עיריית שדרות

לאחרונה התקיים טקס לזכרם של ארבעת אלפים מיהודי אתיופיה, אשר מצאו את מותם במהלך המסע העלייה לארץ ישראל ממחנות הפליטים בסודן בזמן מבצע אחים. הטקס התקיים במעונות הסטודנטים בשדרות.

הטקס ביוזמת היחידה למעורבות חברתית במשרד הדיקן במכללה האקדמית ספיר, בשיתוף עיריית שדרות ומתנ"ס שדרות. במסגרת הטקס, בהנחיית שושנה טללה ועידן חזקיס – רכזי תכנית "כנפי יונה", הוקראו קטעי עדות והוקרן סרטון עדות של רינה אינדיגאו, שמספרת על מסעה הארוך לארץ ישראל.

אלון דוידי, ראש עיריית שדרות: "קהילת יוצאי אתיופיה היא חלק משמעותי מהפסיפס החברתי המיוחד אצלנו בשדרות. מדי שנה אנו מקפידים לציין את האירועים אשר מייחדים את הקהילה, כאשר אחד מהם הוא יום הזכרון של נספי סודן, המקפל בתוכו כאב גדול ומסירות נפש להגשמת חלום העליה לארץ ישראל. תודה לכל מי שלקח חלק ופעל להצלחתת הטקסים והאירועים לזכרם של יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לארץ".

מאיר אברז'ל, מנהל היחידה למעורבות חברתית באגף דיקנאט הסטודנטים: "המסע לירוסלם של קהילת ביתא ישראל אחינו יהודי אתיופיה הוא חלק חשוב ביותר בסיפור הציוני, קהילה חזקה ואיתנה שהולכת אחר החלום ומצליחה להגשים אותו, אבל בדרך מאבדת את מיטב בנותיה ובניה, והכאב הזה חי בתוכם גם היום.  אני רוצה להודות לסטודנטים שלנו בפרויקט "כנפי יונה" הלוקחים חלק בשמירה והנצחת הסיפור כך שישמר לדורות באים ובנוסף לכך מפיקים ומארגנים את טקס הזיכרון לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרך לישראל וכמובן לצוות היחידה למעורבות חברתי במשרד הדיקן שעזרו וסיועו להם".

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.