במסגרת בינאום בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, פרופ' אורית נוטמן שורץ ראשת רשות המחקר וראשת ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה) ומרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, יצאה עם סטודנטים שנה ג' לשבוע לקורס משותף בנושא טראומה יחד עם סטודנטים לעבודה סוציאלית ולהתפתחות הילד מביה"ס לע"ס באוני למקצועות ישימים בברלין.

בקורס נטלו חלק 13 סטודנטים במסגרתו הם למדו על טראומה הקשורה למלחמה, להגירה ולאלימות, על אירועים עכשוויים והסטורים ועל תפקידו של הזיכרון.
במקביל הסטודנטים העבירו הרצאות וסדנאות לעמיתיהם בנושא מודל מעש"ה וחירום. במקביל המפגש בין הסטודנטים מישראל עם עמיתיהם מגרמניה היה רצוף מפגשים לא פורמליים שהעצימו את החוויה הבינלאומית.

מדברי הסטודנטים: "הנסיעה לגרמניה הייתה מרחיבת אופקים גם במישור המקצועי וגם האישי, הכרתי אנשים סקרנים, פתוחים ומעניינים. לא הייתי מוותר על הנסיעה ואני ממליץ לכל סטודנט להרוויח נסיעה כזו, זאת הזדמנות מדהימה ללמוד על עצמך ועל האחר במפגש בינאישי של שתי מציאויות שונות. לקחת חלק ממשלחת בחו''ל הייתה חוויה מלמדת, אינטנסיבית, מהנה ומרגשת. החיבור בין הסטודנטים עזר לי לקדם את ההבנה על המקצוע לצד החוויה התרבותית במדינה אחרת".

ברלין פינת ספיר

More News

טלי ריאבוי_המלחמה בשינה_2024_03.46 דק_סטילס מוידיאו_01_מתוך התערוכה אומת הזרים
בתערוכה יוצגו עבודתן של שבע סטודנטיות, אשר משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שאפשרה קירבה גופנית וקרבה רגשית בעשייתן. בשל המצב הביטחוני, תערוכת הבוגרות מתארחת השנה בגלריית המדרשה. הסטודנטיות המציגות: שרה אבו כף, מרים אלכמלאת, אפרת גל-נור, אנואר ז'ור, נירית קינן כהן, ורה פבלוב, טלי ריאבוי מנחה ואוצרת התערוכה: סמדר לוי עבודות האמנות בתערוכת בוגרות 2024 משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שדרשה ואף אפשרה קירבה גופנית, כמו-גם קרבה רגשית בעשיית האמניות. וככאלה, הן גם ויתרו על גימור מהוקצע ושומרות על גולמיות עשייתן.
חלוקת מלגת שוקן למצטיינת בית ספר למשפטים בספיר
קרן שוקן העניקה ל-8 סטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים בספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית. בד בבד מאופיין בית הספר במחויבות עמוקה לנושאים חברתיים עקרוניים, לזכויות האדם ולאזרחות מעורבת.