במסגרת בינאום בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, פרופ' אורית נוטמן שורץ ראשת רשות המחקר וראשת ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה) ומרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, יצאה עם סטודנטים שנה ג' לשבוע לקורס משותף בנושא טראומה יחד עם סטודנטים לעבודה סוציאלית ולהתפתחות הילד מביה"ס לע"ס באוני למקצועות ישימים בברלין.

בקורס נטלו חלק 13 סטודנטים במסגרתו הם למדו על טראומה הקשורה למלחמה, להגירה ולאלימות, על אירועים עכשוויים והסטורים ועל תפקידו של הזיכרון.
במקביל הסטודנטים העבירו הרצאות וסדנאות לעמיתיהם בנושא מודל מעש"ה וחירום. במקביל המפגש בין הסטודנטים מישראל עם עמיתיהם מגרמניה היה רצוף מפגשים לא פורמליים שהעצימו את החוויה הבינלאומית.

מדברי הסטודנטים: "הנסיעה לגרמניה הייתה מרחיבת אופקים גם במישור המקצועי וגם האישי, הכרתי אנשים סקרנים, פתוחים ומעניינים. לא הייתי מוותר על הנסיעה ואני ממליץ לכל סטודנט להרוויח נסיעה כזו, זאת הזדמנות מדהימה ללמוד על עצמך ועל האחר במפגש בינאישי של שתי מציאויות שונות. לקחת חלק ממשלחת בחו''ל הייתה חוויה מלמדת, אינטנסיבית, מהנה ומרגשת. החיבור בין הסטודנטים עזר לי לקדם את ההבנה על המקצוע לצד החוויה התרבותית במדינה אחרת".

ברלין פינת ספיר

More News

בית הספר לאמנויות הקול והמסך זכה באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי, וסרט הגמר ׳שמעי קלמי׳ של בוגרת בית הספר זכה בקטגוריית סרט הסטודנטים הטוב ביותר בטקס פרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023. בטקס שנערך אתמול (ב׳) במרכז בתרבות אניס ביפו, זכה בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי. בוועדת הפרס נימקו כי ״בית הספר הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בעיר שדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום.
חדש על המדף - במילא גורלך נחרץ
ספר חדש לנורית גרץ, פרופ' מן המניין במחלקה לתרבות - יצירה והפקה - "ממילא גורלך נחרץ". מעל לשלושה מיליון איש כבר מתו בעולם, מספר הנדבקים בישראל הגיע לשני מיליון מאתיים, ראש הממשלה הכריז על תקנות חירום לסגר כללי, ואני עוברת מאוראן לפירנצה, ומפירנצה לאתונה ועוד אחורה, ומגיעה בסופו של דבר למגפה בתבאי, שהתרחשה במאה החמישית לפני הספירה במחזה של סופוקלס, אדיפוס המלך.