במסגרת בינאום בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, פרופ' אורית נוטמן שורץ ראשת רשות המחקר וראשת ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה) ומרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, יצאה עם סטודנטים שנה ג' לשבוע לקורס משותף בנושא טראומה יחד עם סטודנטים לעבודה סוציאלית ולהתפתחות הילד מביה"ס לע"ס באוני למקצועות ישימים בברלין.

בקורס נטלו חלק 13 סטודנטים במסגרתו הם למדו על טראומה הקשורה למלחמה, להגירה ולאלימות, על אירועים עכשוויים והסטורים ועל תפקידו של הזיכרון.
במקביל הסטודנטים העבירו הרצאות וסדנאות לעמיתיהם בנושא מודל מעש"ה וחירום. במקביל המפגש בין הסטודנטים מישראל עם עמיתיהם מגרמניה היה רצוף מפגשים לא פורמליים שהעצימו את החוויה הבינלאומית.

מדברי הסטודנטים: "הנסיעה לגרמניה הייתה מרחיבת אופקים גם במישור המקצועי וגם האישי, הכרתי אנשים סקרנים, פתוחים ומעניינים. לא הייתי מוותר על הנסיעה ואני ממליץ לכל סטודנט להרוויח נסיעה כזו, זאת הזדמנות מדהימה ללמוד על עצמך ועל האחר במפגש בינאישי של שתי מציאויות שונות. לקחת חלק ממשלחת בחו''ל הייתה חוויה מלמדת, אינטנסיבית, מהנה ומרגשת. החיבור בין הסטודנטים עזר לי לקדם את ההבנה על המקצוע לצד החוויה התרבותית במדינה אחרת".

ברלין פינת ספיר

More News

חדש על המדף מוטי גיגי
ספר חדש באנגלית לד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת: Relations between Development Towns and Kibbutzim אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים-יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן. ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער-הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים.
יריד משפטים 2025
אתמול התקיים יריד ההתמחויות השנתי במכללה האקדמית ספיר, במסגרתו נערכה היכרות בין סטודנטים משנה ג' בבית הספר למשפטים לבין 30 משרדים פרטיים מובילים וגופים מהמגזר הציבורי, במטרה לאפשר השתלבות בהתמחויות כבר במהלך השנה האקדמית. באירוע נכחו כ־100 סטודנטים, המחפשים את מסלול ההתמחות המתאים להם, אותו הם נדרשים לבצע כחלק מתוכנית הלימודים. הסטודנטים נפגשו עם נציגי המשרדים והגופים השונים, שמעו על אפשרויות ההשתלבות, והתרשמו מקרוב מאופי העבודה והצרכים בשוק התעסוקה. לסטודנטיות ולסטודנטים ניתנה האפשרות לקיים שיחות אישיות עם נציגי הארגונים, לבחון מסלולי קליטה עתידיים וליצור קשרים מקצועיים כבר במהלך הלימודים.