לאחרונה התקיים במכללה האקדמית ספיר המפגש השנתי למלגאי תכנית המלגות IMPACT! במעמד נשיא המכללה האקדמית ספיר - פרופ' ניר קידר, מנכ"לית המכללה - הגב' אורנה גיגי, דיקן הסטודנטים - מר אלון גייר, מנכ"לית תכנית המלגות IMPACT! - הגב' אורנה פסח, ומנהלת תחום אקדמיה בתכנית המלגות IMPACT! – הגב' הדר וקנין.
 

תכנית IMPACT! של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב (FIDF) מעניקה השנה במכללה 58 מלגות לימודים, לסטודנטים ששרתו המערך הלוחם, לוחמים ותומכי לחימה, בהיקף של כ-רבע מיליון דולר!
המלגה הנדיבה, שהשנה עלתה לגובה של 5,000$ לכל שנת לימודים, מלוות את הסטודנט לאורך כל שנות התואר.
עד שנה זו, 380 סטודנטים של ספיר זכו במלגה וסיימו את לימודי התואר בהצלחה רבה. להם הוענקו מלגות בהיקף מרשים של 5,750,000 דולר!

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: מזה למעלה משני עשורים, המכללה האקדמית ספיר מהווה עוגן אקדמי, תרבותי, חברתי וטכנולוגי בנגב המערבי. מברך על שיתוף הפעולה ארוך השנים עם תכנית המלגות IMPACT!  ומודה להנהלת התכנית על ההשקעה הרבה והתמיכה בסטודנטים ובסטודנטיות.

אורנה פסח, מנכ"לית תכנית המלגות IMPACT!: את תכנית IMPACT! הקמנו ב-FIDF במטרה להצדיע לחיילים שבחרו לשרת במערך הלוחם של צה"ל, מתוך הערכה עצומה לתרומתם להגנת המולדת וביטחון המדינה. אנו גאים בכל אחד ואחת מהמלגאים שלנו, על שרותם הצבאי ועל הישגיהם המרשימים בלימודים. שיתוף הפעולה עם הנהלת המכללה האקדמית ספיר, מזה 21 שנה, הוא משמעותי ונהדר, ואין ספק כי תורם רבות להצלחת התכנית והצלחת המלגאים.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.