לראשונה נפתחה כיתת י"ג-י"ד בהנדסאות תוכנה במכללה הטכנולוגית ספיר

על רקע פערי גיוס של נערים ונערות מאזור הדרום ליחידות הטכנולוגיות בהייטק והסייבר של צה"ל - לראשונה נפתחה כיתת יג'-יד' בהנדסאות תוכנה במכללה האקדמית ספיר.
כיתה זו נפתחה בשיתוף עם אגף התקשוב וההגנה בסייבר. שיעור הלומדים בכיתה מיישובי הנגב המערבי עומד על 80%.

לאור הצלחת המהלך, אגף התקשוב וההגנה בסייבר ירחיב את פעילותו במכללה לצד שותפות חדשה עם חיל האוויר וחיל טנ"א, ובינואר 2023 החלו גיוסים של 60 נערים ונערות בוגרי יב', למסלולי עתודה צהל"ית בהנדסאות תוכנה ואלקטרוניקה ומחשבים.

דודו שלמה מנהל המכללה הטכנולוגית בספיר: "כבן העיר שדרות וכיום תושב קיבוץ ניר עם , אני מאמין ביכולות שלנו להצמיח עתודות הייטק אשר יתרמו לצה"ל ולמדינה. אין לי ספק ביכולתם של ילדינו והוכחנו זאת בכיתה הראשונה שנפתחה בספטמבר 22. העתיד שלנו טמון בשיתופי פעולה ויוזמות. בתיאום עם צה"ל ומשרד החינוך הוחלט כי אנו נאפשר לכל נער.ה בעלי בגרות עם מינימום 3 יחידות לימוד במתמטיקה".

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.