אתמול (ב') נערך טקס הענקת מלגות מטעם בנק לאומי במכללה האקדמית ספיר, במעמד נשיא המכללה האקדמית ספיר, פרופ' ניר קידר, דיקן הסטודנטים, אלון גייר, סמנכ"לית משאבי אנוש של לאומי, אביבית קליין, מנהלת אחריות תאגידית של לאומי, קרן טאירי ומנהלת סניף שדרות של לאומי, אורלי זינצ׳ק. 

בטקס המרגש הוענקו מלגות ל-25 סטודנטיות וסטודנטים מהפריפריה החברתית הגיאוגרפית. 

אביבית קליין, סמנכלית משאבי האנוש של לאומי: ״לאומי פועל רבות בקהילה למען דור העתיד של מדינת ישראל. אנחנו רואים חשיבות עליונה בקידום ופיתוח של צעירות וצעירים בכל רחבי הארץ, כדי להבטיח את עתידה של ישראל ולאפשר הזדמנות שווה לכולם.ן. בחרנו במקרה זה לשתף פעולה עם האנשים המדהימים בספיר, בין השאר בשל האופן שבו מעניקה המכללה מעטפת רחבה לכל המגזרים, ומקדמת גיוון ושילוב בשעריה״.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: המכללה האקדמית ספיר מהווה מזה שני עשורים ויותר עוגן אקדמי, תרבותי, חברתי וטכנולוגי בנגב המערבי. מברך על שיתוף הפעולה ומודה להנהלת בנק לאומי על ההשקעה הרבה והתמיכה בסטודנטים ובסטודנטיות, דור העתיד של כולנו.

אלון גייר, דיקן הסטודנטים המכללה האקדמית ספיר: "המלגות הללו מסייעות בצורה משמעותית לסטודנטים מצטיינים, שנפגעים מיוקר המחיה ומתמודדים עם קשיים בדרכם לסיים את התואר. תודות לתרומה הנדיבה של בנק לאומי וההבנה העמוקה את צורכי הסטודנטים, אנחנו מצליחים יחד לסייע להם בלימודיהם".

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.