תקשורת והייטק - ספר חדש ליצחק משיח, ראש מסלול תקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית במחלקה לתקשורת

תקשורת והייטק: על עיתונות, יחסי ציבור ותרבות תקשורתית, הוא ספר הביכורים של יצחק משיח, העוסק בייצוג התקשורתי של ענף ההייטק בעיתונות בישראל ובתפקידם האסטרטגי של גורמי השיווק.

הספר מתאר מצד אחד, את אופני הייצוג התקשורתי של תעשיית ההייטק בעיתונות המקוונת, ומצד שני הוא מביא רשימה ארוכה של טקטיקות ואסטרטגיות תקשורתיות. כך, הספר תורם הן בהיבט העיוני-מחקרי לחוקרים במדעי החברה הן בהיבט היישומי-מעשי לגורמים בענף התקשורת והשיווק.

הספר מבוסס על מחקר הכולל ניתוח כמותני ואיכותני של מאות כתבות וראיונות עומק עם אנשי טכנולוגיה, עיתונאים וגורמי שיווק בישראל והוא משרטט תמונה מעניינת של השיח העיתונאי-טכנולוגי בישראל וחושף את הנושאים המרכזיים שעומדים במרכז הסיקור התקשורתי של המרחב הטכנולוגי בישראל. על בסיס מחקרי תקשורת קלאסיים, המחבר מגדיר את הסיקור החיובי, ההצלחות ופריצות הדרך בתעשיית ההייטק כ-"חדשות-סדר" והסיקור השלילי של סקנדלים, פיטורים ומשברים כ-"חדשות אי-סדר". בנוסף, הספר מתמקד במדיניות הארגונית והאינטרסים של המעורבים בתהליך התקשורתי והוא מציג את המתח וקשרי העבודה בין גורמי יח"צ, עיתונות וחברות הטכנולוגיה.

יצחק משיח

יצחק משיח הוא ראש מסלול תקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית במחלקה לתקשורת בספיר ויו"ר פורום החוקרים הצעירים של האגודה הישראלית לתקשורת (ISCA).
משיח מייסד תכנית הפרקטיקום SPICE, המאפשרת לסטודנטים בתחילת דרכם לעשות את צעדיהם הראשונים בעולמות התקשורת.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.