פסטיבל קולנוע דרום ה-21, של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר ננעל הערב בהצלחה אדירה.

בשיאו של הפסטיבל הוכרזו הזוכים בתחרות סרטי הביכורים, תחרות קולנוע דרום חדש לסרטי בוגרים ובוגרות ותחרות קולנוע קצר.

תחרות סרטי ביכורים

לראשונה בפסטיבל קולנוע דרום התקיימה תחרות סרטי ביכורים חדשה - קולנוע ישראלי ובינלאומי, במסגרתה הוענקו פרסים לזוכים/ות בגובה 45,000 ₪ סה"כ.
חבר השיפוט: ישראלה שעאר מעודד, גיום מנגה, אילן כהן.

• פרס סרט הביכורים הטוב ביותר הוענק לבמאי מאור זגורי עבור הסרט בתולים.
  • פרס החתימה הוויזואלית הוענק לבמאי ליי ליי עבור הסרט ציפור הכסף ודג הקשת.
  • פרס הסיפור הקולנועי הוענק לבמאית מיכל ויניק עבור הסרט ולריה מתחתנת.
  • ציון לשבח הוענק לבמאי דיוויד איסטיל עבור הסרט המישורים.

תחרות קולנוע קצר

חבר השיפוט: נועה אהרוני, לאה טוניק, מייקל דנאוויי (פסטיבל RIFF, ג'ורג'יה).

• פרס הסרט הקצר הטוב ביותר הוענק ל"מחצבה" של הבמאית הילה רויזנמן.
  • מענק פיתוח ליוצר/ת המבטיח/ה באדיבות קרן מקור הוענק ל"טיול עם אבא" של הבמאית מור ישראלי.
  • ציון לשבח הוענק ל"אין לאן ללכת אלא לכל מקום" של הבמאים מסאקוב צומורה ואריק שיראי.

תחרות קולנוע חדש

השופטים: דן וולמן - יו"ר חבר השיפוט, מיכל גדעון, אנדרס רפפורט, וינסנט מלילי, אילנית סויסה ורומן שומונוב.
הפרסים באדיבות משרד התרבות והספורט

• פרס הסרט העלילתי הטוב ביותר על שם מיקה אילון באדיבות משפחתה של מיקה הוענק לרחל אלברט  עבור הסרט منار (מנאר).
  • פרס הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר באדיבות הוענק לזוהר אוריין כהן עבור הסרט  שִׁמְעִי קלָמִי شمعي كلامي.
  • פרס סרט האנימציה הטוב ביותר הוענק ל דניאל אמביה עבור הסרט צנחן.
  • פרס הפיילוט הטלוויזיוני הטוב ביותר הוענק להיאלי גיל עבור מנטרה שבועית.
  • פרס הצילום הטוב ביותר הוענק לעמיחי לבון בסרט משתמטים.
  • פרס העריכה הטובה ביותר הוענק לכינר דר עבור הסרט דה קאסטרו.
  • פרס השחקן/ית הטוב/ה ביותר הוענק ל כרמית מסילתי בסרט פרדייס אקספרס.
  • פרס העיצוב האומנותי הטוב ביותר הוענק ל נועה גלוברמן ושירן רביבו עבור הסרט פרדייס אקספרס.
  • פרס התסריט הטוב ביותר הוענק לאליהו וונדה עבור הסרט סולומון וסולומון יוצאים לדוג.
  • פרס סדרת הרשת הטובה ביותר הוענק ל אילה וולשטיין עבור הסרט אני מיוחדת.
  • פרס עיצוב הפסקול הטוב ביותר הוענק ליונתן יעקב עבור הסרט שלג אדום.
  • פרס המוזיקה המקורית הטובה ביותר הוענק לדני זרניצקי עבור הסרט שלג אדום.
  • פרס ההפקה באדיבות דרומהפקות הוענק לאביה עזרן ואור כהן עבור הסרט סולומון וסולומון יוצאים לדוג.

תחרות קולנוער דרום

חבר השיפוט: יהלי חנדרוס דיגמי, נדב משעלי, ערן יחזקאל, לירון אדרי (שופטת אורחת).

• במקום הראשון זכה הסרט 'גבולות' של בית הספר "שקמה דרכא" ביד מרדכי.
  • במקום השני זכה הסרט 'לא מדברים על זה' של בית הספר אורט ע"ש יצחק רבין גן יבנה.
  • במקום השלישי זכה הסרט 'קודש של חול' של אולפנת בהר"ן גדרה.

More News

חדש על המדף - יחיד ביחד
ספר חדש בעריכת ד"ר מנחם טופל, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי וד"ר אורנה שמר להתמודדות עם השונות בקהילה פנים רבות, גלויות וחבויות, מדוברות ומושתקות, לעיתים בתחכום רב. ספר זה מבקש לראשונה לבחון באמצעות מחקרים על קבוצות זהות שונות בקהילה הקיבוצית את חוויית היחיד ביחד הקיבוצי מנקודת מבט של הכלה והדרה. נראה כי ככל שגוברת המציאות של שונות בקהילה הקיבוצית, כך נחלשים מנגנוני ההדרה, שהיו טבועים בה. עם זאת, היחלשות המרקם הקהילתי והמעטפת הממסדית מאתגרים את ההכלה החברתית. ספר זה נכתב בעבור האנשים שעומדים במושא הפרקים, אך לא פחות מזה בעבור כל אלה שחיים באותה קהילה, אשר יחד מהווים את השלם הקהילתי.
מאות מבקרים, אורחים ותושבים השתתפו השבוע  באירועי "מדרום" לאמנות רב תחומית, אשר נערכו בשכונת מישור הגפן באופקים. השנה התקיימו הפעילויות במתכונת מיוחדת, כחלק מתהליך ההנצחה הרשותי של אירועי 7 באוקטובר בעיר, ותוך שימת דגש על שיקום, זיכרון, הנצחה, קהילתיות, שייכות וערבות הדדית. האירועים כללו בין היתר בכורות, מופעים, מפגשים ואירועי תרבות ברחובות, בחצרות, בבתים ובשטחים הציבוריים ברחבי השכונה, ופרויקטים אמנותיים שפותחו במיוחד עבור הפסטיבל - לצד סיורים, מופעים, ערבי שיח, מייצבים ומייצגים, לרבות מופעים לילדים ולנוער. הכנס השנתי של התכנית לתואר שני בלימודי תרבות: תרבות פועלת – תרבות מקיימת, סיכם את ה