פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג במכללה האקדמית ספיר בסימן חילופים והתחדשות

שבעה מינויים חדשים ושלוש תכניות לימוד חדשות: תואר שני ביזמות וחדשנות, תכנית השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית ותכנית לימוד לתואר שני בטיפול באמנויות - אמנות חזותית

מעל 7,500 סטודנטיות וסטודנטים חדשים יתחילו את השנה במרכזי הלימוד השונים במכללה האקדמית ספיר: בתוכניות התואר הראשון והשני, במרכז הטכנולוגי להנדסאים, במרכז ללימודי חוץ והמשך, בבית הספר לאמנות ובמרכז הקדם אקדמי.

המכללה האקדמית ספיר פועלת מתוך תפיסה המשלבת השכלה אקדמית וטכנולוגית ברמה גבוהה ביותר, המבוססת על חדשנות, יזמות ומצוינות אקדמית, ופותחת לבוגריה אופקים להובלת התרבות, הכלכלה והחברה בישראל.

תחילת שנת הלימודים האקדמית מסמנת התחדשות אקדמית של תכניות לימוד ומינויים חדשים של בכירים בהנהלת המכללה וראשי המחלקות:

ד"ר עמרי הרצוג מונה למנהל האקדמי של המכללה האקדמית ספיר; טל קורמן מונתה לראשת אגף קשרי אקדמיה-תעסוקה; ד"ר יובל גוז'נסקי מונה לראש המחלקה לתקשורת; ד"ר לאה שלף מונתה לראש בית הספר לעבודה סוציאלית; ענת זלצר מונתה לתפקיד ראש התכנית לתואר השני בקולנוע – הפקה ותיאוריה בבית הספר לאמנויות הקול והמסך; יעל ענבר מונתה לראש התכנית התואר הראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך; ד"ר רונית נדיב מונתה לראשת התכנית לתואר שני בניהול המשאב האנושי לצד עבודתה כראשת התכנית לתואר ראשון.

השנה התפריט האקדמי התרחב, עם פתיחת שלוש תכניות לימודים חדשות:
תכנית השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית, בראשות פרופ' ריקי פינצי-דותן, תכנית לימודים לתואר שני ללא תזה בחדשנות ויזמות בארגונים בראשות ד"ר דן קאופמן, ותכנית לימודים לתואר שני  (M.A.A.T)  ללא תזה בטיפול באמנויות - אמנות חזותית בראשות ד"ר אריק טאיב וד"ר דברה קלמנוביץ'.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "פתיחת שנה"ל האקדמית בספיר היא הביטוי המוחשי ביותר לחוסן החברתי, התעסוקתי והאקדמי של הדרום ועוטף עזה. אלפי סטודנטים מתחילים היום את לימודיהם ומחזקים פיזית ואקדמית את הדרום. המכללה האקדמית ספיר, מהווה מזה שני עשורים ויותר עוגן אקדמי, תרבותי, חברתי וטכנולוגי בנגב המערבי."

More News

באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו.
חדש על המדף, משהו להאמין בו
משהו להאמין בו: תיאולוגיה חילונית "משהו להאמין בו" הוא ספר עיון מקורי, העוסק במושג סתירתי לכאורה: "תיאולוגיה חילונית". הוא מבקש לפתוח פתח לתיאולוגיה בתוך העמדה החילונית ומתעקש על נחיצותה של חילוניות לתיאולוגיה יהודית בת זמננו. מהי חילוניות? האם היא עמדה אמונית? באיזה אלוהים יכול ואף צריך, היהודי החילוני להאמין? שאלות כאלו מערערות על הבחנות מקובלות בחברה הישראלית בין חילוניות, דתיות, אתאיזם ואמונה. הספר משיב עליהן בעזרת עיון מדרשי במקורות יהודים קדומים, ובעזרת הגותם של פילוסופים מודרניים גדולים: עמנואל לוינס, מרטין בובר, הנס יונס ואחרים.