פרס סרט הסטודנטים הטוב ביותר בתחרות האנימציה הישראלית השנתית "אסיף", הוענק לבוגרת מסלול אנימציה בבית הספר לאמנויות הקול והמסך, יוליה טרכטנברג על סרטה "אגסים".

השבוע הוענק פרס סרט הסטודנטים הטוב ביותר בתחרות האנימציה הישראלית השנתית "אסיף" במסגרת פסטיבל אנימיקס לבוגרת מסלול אנימציה בבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר – יוליה טרכטנברג על סרטה "אגסים".

את המוזיקה המקורית לסרט הלחין ניקיטה סמיונוב ואת הפסקול עיצב ליאור ויצמן, שניהם בוגרי מסלול פסקול במכללה, כאשר טרכטנברג עצמה חתומה על התסריט, הצילום, העריכה וההפקה.

הסרט בן השש דקות עוסק ביאנה, שמספרת על פתגם שהיה נאמר במשפחתה מדור לדור: ״לאהוב עד כלות הנשימה, ולנער כמו אגס״. כשיאנה עלתה לארץ, היה לה שיער ארוך ופרוע מדי עבור החום הישראלי, דבר שאילץ את אמא שלה להעבירה מסכת עינויים בכל בוקר ולדאוג ששערה יהיה מהודק עם צמות.

בנימוקי השופטים נכתב: "'אגסים' הוא סיפור אישי שהוא גם סיפורה של קהילה. הסרט נוגע בצורה רגישה בנושאים כואבים ותחושות אמביוולנטיות, ומשתמש בתכונותיה הייחודיות של האנימציה כדי לייצר דימויים ויזואליים מהפנטים ומכמירי לב. הארט בסרט שלם, מעוצב בפשטות מסוגננת, אך בו זמנית גדוש בפרטים קטנים שמעגנים את הסיפור במקום מוכר, ישראלי, בעוד פס-הקול והמוזיקה הנפלאה קושרת אותנו בחזרה לרוסיה. בעזרת בימוי מדויק שמלהטט בחוכמה בין מקצב קליל, דימויים אבסטרקטים ומטפוריים, לרגעים של כאב, מצליחה יוצרת הסרט להעביר לנו הצופים את מורכבות החוויה שעומדת בלב הסרט, שעדיין מלווה אותה ועוד רבים כמוה. כל אלו יחד יוצרים סרט יפהפה, מרגש, ומלא בכאב ואהבה".

אסיף פרסי הסטודנטים מקום ראשון

More News

באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו.
חדש על המדף, משהו להאמין בו
משהו להאמין בו: תיאולוגיה חילונית "משהו להאמין בו" הוא ספר עיון מקורי, העוסק במושג סתירתי לכאורה: "תיאולוגיה חילונית". הוא מבקש לפתוח פתח לתיאולוגיה בתוך העמדה החילונית ומתעקש על נחיצותה של חילוניות לתיאולוגיה יהודית בת זמננו. מהי חילוניות? האם היא עמדה אמונית? באיזה אלוהים יכול ואף צריך, היהודי החילוני להאמין? שאלות כאלו מערערות על הבחנות מקובלות בחברה הישראלית בין חילוניות, דתיות, אתאיזם ואמונה. הספר משיב עליהן בעזרת עיון מדרשי במקורות יהודים קדומים, ובעזרת הגותם של פילוסופים מודרניים גדולים: עמנואל לוינס, מרטין בובר, הנס יונס ואחרים.