פרס סרט הסטודנטים הטוב ביותר בתחרות האנימציה הישראלית השנתית "אסיף", הוענק לבוגרת מסלול אנימציה בבית הספר לאמנויות הקול והמסך, יוליה טרכטנברג על סרטה "אגסים".

השבוע הוענק פרס סרט הסטודנטים הטוב ביותר בתחרות האנימציה הישראלית השנתית "אסיף" במסגרת פסטיבל אנימיקס לבוגרת מסלול אנימציה בבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר – יוליה טרכטנברג על סרטה "אגסים".

את המוזיקה המקורית לסרט הלחין ניקיטה סמיונוב ואת הפסקול עיצב ליאור ויצמן, שניהם בוגרי מסלול פסקול במכללה, כאשר טרכטנברג עצמה חתומה על התסריט, הצילום, העריכה וההפקה.

הסרט בן השש דקות עוסק ביאנה, שמספרת על פתגם שהיה נאמר במשפחתה מדור לדור: ״לאהוב עד כלות הנשימה, ולנער כמו אגס״. כשיאנה עלתה לארץ, היה לה שיער ארוך ופרוע מדי עבור החום הישראלי, דבר שאילץ את אמא שלה להעבירה מסכת עינויים בכל בוקר ולדאוג ששערה יהיה מהודק עם צמות.

בנימוקי השופטים נכתב: "'אגסים' הוא סיפור אישי שהוא גם סיפורה של קהילה. הסרט נוגע בצורה רגישה בנושאים כואבים ותחושות אמביוולנטיות, ומשתמש בתכונותיה הייחודיות של האנימציה כדי לייצר דימויים ויזואליים מהפנטים ומכמירי לב. הארט בסרט שלם, מעוצב בפשטות מסוגננת, אך בו זמנית גדוש בפרטים קטנים שמעגנים את הסיפור במקום מוכר, ישראלי, בעוד פס-הקול והמוזיקה הנפלאה קושרת אותנו בחזרה לרוסיה. בעזרת בימוי מדויק שמלהטט בחוכמה בין מקצב קליל, דימויים אבסטרקטים ומטפוריים, לרגעים של כאב, מצליחה יוצרת הסרט להעביר לנו הצופים את מורכבות החוויה שעומדת בלב הסרט, שעדיין מלווה אותה ועוד רבים כמוה. כל אלו יחד יוצרים סרט יפהפה, מרגש, ומלא בכאב ואהבה".

אסיף פרסי הסטודנטים מקום ראשון

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.