לאחרונה התקיים כנס סיום של המחלקה לתכניות חינוך והוראה קהילות לימוד אמנויות של האגף ללימודי קדם חוץ והמשך במכללה האקדמית ספיר, בשיתוף אגף א' אמנויות והאגף לפיתוח מקצועי של עובדי הוראה במשרד החינוך

פרויקט קהילות לימוד אמנויות נוצר במטרה לקדם ולשפר את הוראת האמנויות במערכת החינוך בישראל. קהילות הלימוד, הפזורות ברחבי הארץ ומונות כ-550 מורות ומורים, מהווה מסגרת פיתוח מקצועי המבוססת על למידת עמיתים. מטרת הפרויקט היא שינוי בתפיסה ובראייה של הפיתוח המקצועי של  מורי האמנויות, ובכך לקדם את למידת תלמידי ותלמידות מקצועות האמנות ברחבי הארץ.
 
לדברי ליאת כרמלי, ראשת היחידה לתכניות חינוך והוראה: "מזה ארבע שנים, תכנית הקהילות הולכת ומתבססת. קהילות האמנות הינן כבר שם דבר במשרד החינוך. אנחנו שואפים בשנה הקרובה להרחיב עוד יותר את מספר המורים והמורות השותפים בקהילות וכן לפתוח קהילות נוספות. בשנה זו הבנו לעומק יותר את משמעות וחשיבות הקהילות עבור  המורים והמורות בחיי היום היום העמוסים. מטרתו העיקרית של הכנס היא להודות, להוקיר וליהנות יחד לאחר שנת פעילות עמוסה ופוריה. זו התרגשות גדולה להיפגש, לראות ולחוש את העוצמה של הרשת הקהילתית."
 
במסגרת הכנס נפגשו משתתפי התכנית בסינמטק תל אביב וצפו בסרט 'אפריקה' ואחריו נפגשו לשיחה מרתקת עם במאי הסרט אורן גרנר. בנוסף, כל הקהילות ערכו מפגשי סיכום שנה וייערכו לקראת חידוש פעילותן בשנת תשפ"ג.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.