לאחרונה התקיים כנס סיום של המחלקה לתכניות חינוך והוראה קהילות לימוד אמנויות של האגף ללימודי קדם חוץ והמשך במכללה האקדמית ספיר, בשיתוף אגף א' אמנויות והאגף לפיתוח מקצועי של עובדי הוראה במשרד החינוך

פרויקט קהילות לימוד אמנויות נוצר במטרה לקדם ולשפר את הוראת האמנויות במערכת החינוך בישראל. קהילות הלימוד, הפזורות ברחבי הארץ ומונות כ-550 מורות ומורים, מהווה מסגרת פיתוח מקצועי המבוססת על למידת עמיתים. מטרת הפרויקט היא שינוי בתפיסה ובראייה של הפיתוח המקצועי של  מורי האמנויות, ובכך לקדם את למידת תלמידי ותלמידות מקצועות האמנות ברחבי הארץ.
 
לדברי ליאת כרמלי, ראשת היחידה לתכניות חינוך והוראה: "מזה ארבע שנים, תכנית הקהילות הולכת ומתבססת. קהילות האמנות הינן כבר שם דבר במשרד החינוך. אנחנו שואפים בשנה הקרובה להרחיב עוד יותר את מספר המורים והמורות השותפים בקהילות וכן לפתוח קהילות נוספות. בשנה זו הבנו לעומק יותר את משמעות וחשיבות הקהילות עבור  המורים והמורות בחיי היום היום העמוסים. מטרתו העיקרית של הכנס היא להודות, להוקיר וליהנות יחד לאחר שנת פעילות עמוסה ופוריה. זו התרגשות גדולה להיפגש, לראות ולחוש את העוצמה של הרשת הקהילתית."
 
במסגרת הכנס נפגשו משתתפי התכנית בסינמטק תל אביב וצפו בסרט 'אפריקה' ואחריו נפגשו לשיחה מרתקת עם במאי הסרט אורן גרנר. בנוסף, כל הקהילות ערכו מפגשי סיכום שנה וייערכו לקראת חידוש פעילותן בשנת תשפ"ג.

More News

חדש על המדף מוטי גיגי
ספר חדש באנגלית לד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת: Relations between Development Towns and Kibbutzim אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים-יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן. ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער-הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים.
יריד משפטים 2025
אתמול התקיים יריד ההתמחויות השנתי במכללה האקדמית ספיר, במסגרתו נערכה היכרות בין סטודנטים משנה ג' בבית הספר למשפטים לבין 30 משרדים פרטיים מובילים וגופים מהמגזר הציבורי, במטרה לאפשר השתלבות בהתמחויות כבר במהלך השנה האקדמית. באירוע נכחו כ־100 סטודנטים, המחפשים את מסלול ההתמחות המתאים להם, אותו הם נדרשים לבצע כחלק מתוכנית הלימודים. הסטודנטים נפגשו עם נציגי המשרדים והגופים השונים, שמעו על אפשרויות ההשתלבות, והתרשמו מקרוב מאופי העבודה והצרכים בשוק התעסוקה. לסטודנטיות ולסטודנטים ניתנה האפשרות לקיים שיחות אישיות עם נציגי הארגונים, לבחון מסלולי קליטה עתידיים וליצור קשרים מקצועיים כבר במהלך הלימודים.