ד"ר שרון בר-זיו, מרצה בכירה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר נבחרה לנשיאת איגוד האינטרנט הישראלי בשנים 2022-2023.

בר זיו מחליפה את פרופ' קרין נהון שפרשה בסוף השנה שעברה, אחרי קרוב לחמש שנות כהונה בתפקיד.

 בר זיו, מתמחה בממשק שבין משפט וטכנולוגיה, ועוסקת במחקר והוראה בתחום דיני המידע, דיני קניין רוחני, חדשנות ויזמות. מאמריה של ד"ר בר-זיו מתפרסמים בכתבי עת מובילים והיא מוזמנת להשתתף בכנסים בתחומי מומחיותה בישראל ובחו"ל.
 
בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009. זהו בית הספר למשפטים הצעיר ביותר בארץ. ככזה, הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית, ושואף לעצב עורכי דין מהמעלה הראשונה, שופטים, חוקרים אקדמיים, ובעלי עיסוקים נוספים המצריכים השכלה משפטית. בד בבד מאופיין בית הספר במחויבות עמוקה לנושאים חברתיים עקרוניים, לזכויות האדם ולאזרחות מעורבת.
 
ד"ר שרון בר זיו:
"אני שמחה על ההזדמנות להמשיך ולפעול לקידום האינטרנט בישראל, בדגש על הנגשת ידע ומיומנויות מידע ומחקר אינטרנט".

ד"ר עידו עשת, ראש בית הספר למשפטים: ״אני מברך על בחירתה של ד״ר שרון בר זיו מבית הספר למשפטים בספיר כנשיאת איגוד האינטרנט הישראלי ובטוח בהצלחתה"

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.