ענת זלצר מונתה לתפקיד ראש התכנית לתואר השני בקולנוע – הפקה ותיאוריה בבית בספר לאמנויות הקול והמסך ותחליף את פרופ' אורי סיוון.

פרופ' ענת זלצר

ענת זלצר מרצה ומלמדת בספיר בימוי ותחקיר דוקומנטרי משנת 2001, בימאית ועורכת תכניות טלוויזיה וסדרות דוקומנטריות עטורות פרסים. גוף היצירה שלה כולל סדרות שהפכו לאבן דרך בקולנוע ובטלוויזיה הישראליים ביניהם ״הכל אנשים״, ״מדינת היהודים״ תל אביב-יפו״, ״שישים״, ״גיבורי תרבות״, הקיבוץ״, ״כביש 90״, ״עוד סיפור אחד ודי״ ו״שיעור מולדת״ .

לדברי זלצר: "בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר היה לי לבית ב-21 השנים האחרונות, בהן הרציתי ולימדתי בקורסים רבים. לאורך הדרך גיליתי שהמפגש עם הסטודנטים איננו חד כיווני. זה מפגש הדדי, שבו אני מביאה את הניסיון המקצועי שלי בו בזמן שהסטודנטים מלמדים אותי על עולמם ומה שקורה בשיעורים הוא תולדה של צירוף הדברים יחד. בתכנית לתואר שני אנחנו מתכוונים להעמיק את המגמה הזו. הלימודים יעסקו בחברה הישראלית דרך האספקלריה של הקולנוע בכלל ושל הקולנוע התיעודי בפרט. זה יהיה תואר מתקדם בקולנוע, אבל לא פחות מזה הוא יעסוק בסיפור של המקום הזה, בתהליכים שעיצבו אותו ובאלה שאנחנו אנחנו עוברים כיום. אני רוצה להודות לאלה שנתנו בי אמון ובחרו בי לתפקיד, ולהודות גם לקודמיי בתפקיד. על כתפי הישגיהם אני מתייצבת כדי להוביל את המחלקה לאתגרים הבאים".

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.