תערוכה חדשה "מרד של תקווה" עוסקת בחיי הקהילות היהודיות באירופה לפני, בזמן ואחרי מלחמת העולם השנייה

בין התאריכים, 25-29.4, תפתח במכללה תערוכה חדשה לציון יום השואה והגבורה - "מרד של תקווה".

התערוכה של תנועת "דרור ישראל" מציינת את יום הזיכרון לשואה והגבורה מתוך חיבור עמוק לתוכן של יהדות, ציונות, מרד וגבורה. דרך קטעי תמונות סרטים ועדויות התערוכה מספרת את סיפור העם היהודי שהיה לפני השואה, התהליכים והמניעים שהובילו לעליית הנאצים לשלטון וקורות היהודים במחנות ובגטאות. בנוסף, התערוכה מתעמקת בזרמים השונים שהיו באירופה טרום המלחמה וכיצד היהודים התנהגו בסביבתם לפני השואה, כדוגמת תנועת הבונד, התפתחות האורתודוקסיה, התנועה הציונית בכלל והתנועות הנוער הציוניות בפרט.

התערוכה ומבנה ההדרכה הופקו על ידי צוות גדול של מדריכי מסעות לפולין ותיקים המוסמכים על ידי משרד החינוך ומדריכים מסעות ב-30 השנים האחרונות, ובימים שלישי (26.4) וחמישי (28.4) של אותו שבוע, מדריכים מטעם "דרור ישראל" יקיימו הדרכות בתערוכה לכלל ציבור המכללה בין השעות 9:00-15:00.

אלון גייר, דיקן הסטודנטים: "מדובר בתערוכה חשובה ונוגעת ללב. כשם שהמלים לא תמיד תופסות את המציאות המטורפת של שואת יהודי אירופה, הרי שתערוכה מסוג זה תורמת רבות להמחשה והבנה והנכחת השואה במרחב המכללתי". גייר עוד הוסיף כי "השנה טקס יום השואה מוקדש לתרבות השטייטלים שאבדה, לעולם האידיש שאבד - אלפי העיירות של היהודים במזרח אירפה שנמחקו ולשפה האידיש שאותה דיברו."

צילום התערוכה: שניר לוי, דרור ישראל

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.