שיתוף פעולה ייחודי בין המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר והמחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה 

בשבוע שעבר התקיים חלקו הראשון של הקורס המשותף למחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר והמחלקה ללימודי תרבות מאוניברסיטת ברמן - קורס הכלה והדרה כמדיניות.

במסגרת הקורס מבקרים תלמידי המחלקה ללימודי תרבות מאוניברסיטת ברמן בהובלתה של פרופסור גרייט קלינקהאמר במכללה האקדמית ספיר ועוסקים ביחד עם תלמידי מנהל ומדיניות ציבורית בהובלת ד"ר מולי בנטמן, בסוגיות הקשורות  למדיניות של הכלה והדרה בגרמניה ובישראל במבט השוואתי. מטרת הקורס היא לקיים מבט השוואתי מרחיב דעת על האופניים בהם מדיניות של הכלה והדרה מתקיימת בישראל ובגרמניה. 

היום הראשון הוקדש להכרת הקמפוס בספיר והרצאות על החברה הישראלית. ביום השני הקבוצה ביקרה בירושלים ועסקה במדיניות הישראלית בעיר, בדגש על מזרח העיר בסוגיות של פיתוח, חינוך, בניה וביטחון. כחלק מהיום השלישי בו העמיקו את הלימוד ואת הדיון על הסוגיות השונות הקבוצה צפתה בסרטה המרתק של אנה סומרשף "אשת חיל" על מאבקן של נשים חרדיות לייצוג נשי במפלגות החרדיות. בהמשך היום ובעקבות סדרת הפיגועים שמתחוללת בשבוע האחרון נאלצה הקבוצה גם להתמודד עם החרדות והפחדים שמשפיעים על סוגיות של מדיניות. 

כחלק מהתוכנית, הסטודנטים בקורס נפגשו גם עם יובל דביר, מנהל בית הספר הבינלאומי בגבעת חביבה שדיבר על המבנה של מערכת החינוך בישראל שמורכבת מארבע מערכות חינוך נפרדות. דבר המקשה על יצירת חיים משותפים והיכרות מעמיקה יותר בין הקבוצות. בנוסף, הוא דיבר על החזון של בית הספר הבינלאומי שהוא עומד בראשו לייצר מסגרת שתכיל את כל ארבעת הזרמים תחת קורת גג אחת, המאפשרת מפגש וקיום משותף. 

ביום חמישי נפגשה הקבוצה עם היחידה למעורבות חברתית במכללה ותלמד על שלל הפרויקטים הגדול והמגוון של המכללה באזור. במהלך השבוע הסטודנטים הישראלים אירחו בביתם את הסטודנטים הגרמנים.

ד"ר יורם עידה, ראש המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר: "המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית רואה בקורס זה חשיבות עליונה כחלק מהותי בהכשרתם של בוגרים ובוגרות שנחשפים במהלך לימודיהם לדרכי חשיבה חדשות ורכישת יכולת להציג את השקפותיהם/ן גם באנגלית. קורסים בינלאומיים לא רק עוזרים בהכרת דרכים אלטרנטיביות לפתרון סוגיות חברתיות אלא גם מקנים מיומנויות רכות כמו יכולת תקשורת עם אלו הבאים מתרבויות שאולי שונות מעט משלנו."

צילום: מולי בנטמן

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.