הסתיים מחזור שישי של התכנית המשותפת של המחלקה לתקשורת במכללת ספיר, עמותת הזנק לעתיד, עיריית אופקים והתיכון הרב תחומי באופקים, במסגרתו לומדים תלמידי כיתה י'-י"א קורסים בתקשורת במכללה ומקבלים קרדיטציה אקדמית.

לאחרונה הסתיים המחזור השישי של התכנית המשותפת של המחלקה לתקשורת במכללת ספיר, עמותת הזנק לעתיד, עיריית אופקים והתיכון הרב תחומי באופקים.
בטקס נכחו ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת וד"ר אלה בן עטר ראש מסלול רדיו ושידורים דיגיטליים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר;  ד"ר זוהר ניר מנהל תוכניות דרום בעמותת הזנק לעתיד; ד"ר יהל שחר מנהל תיכון הרב תחומי עמל "אמירים" באופקים וצוות ההנהלה והמורים.

במסגרת הפרויקט לומדים כ-30 תלמידים מכיתות י’ ו-יא’ קורסים אקדמיים בתקשורת, המקנים להם שתי נקודות זכות שנשמרות ונזקפות לזכותם כאשר יגיעו לאקדמיה ללימודי תואר ראשון.

התלמידים עוברים במהלך שנתיים שני קורסים אקדמיים, אשר מהווים את התשתית המקצועית לשידור רדיו איכותי: קריינות והגשה ברדיו וסדנת עיתונאות רדיו. במסגרת הקורסים התלמידים לומדים ומתנסים בתפעול אולפן רדיו, כתיבה לרדיו, עריכה והגשת מוסיקה, יצירת משדרי רדיו מורכבים הכוללים ראיונות, פינה, טור אישי ושידור חי.

ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "זה המחזור השישי שבו אנחנו מלמדים תלמידי כיתות י' עד יב' רדיו עם קרדיטציה אקדמית. אנחנו גאים בפרויקט ומודים לשותפים. מחכים לסטודנטים הראשונים שלמדו אצלנו לפני שש שנים לבוא ללמוד אצלנו תואר ראשון ובהמשך גם שני".

ד"ר אלה בן עטר ראש מסלול רדיו ושידורים דיגיטליים במחלקה לתקשורת ורכזת הקורס: אני שמחה על התכנית שחושפת את בני הנוער לעולם האקדמיה, מפתחת ביקורתיות יצירתיות וחשיבה עצמאית. אני מאחלת לבוגרי הקורס הצלחה בהמשך ומחכה לראותם כסטודנטים במחלקה לאחר השירות הצבאי.

המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר מכשירה סטודנטים בתחומי התקשורת השונים: עיתונות, רדיו ושידורים דיגיטליים ותקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית. הלימודים משלבים בין תיאוריה ועשייה עיתונאית. הסטודנטים במחלקה מפעילים אתר חדשות "ספירלה", ואת רדיו "קול הנגב". בוגרים רבים של המחלקה משולבים בתעשיית התקשורת.

More News

‏קרן "פועלים לתקומה" של בנק הפועלים חוברת למכללה האקדמית ספיר להקמת תכנית למנהיגות ציבורית בעוטף. הקרן, שהוקמה עם פרוץ המלחמה, אישרה תמיכה בסך 10 מיליון ₪ לפיתוח ויישום תכנית לימודים ראשונית מסוגה, שתתמקד בחקר האתגרים האזוריים ובפיתוח פתרונות יזמיים לפתרונם. מטרת התוכנית היא לעודד סטודנטים מרחבי הארץ להגיע ללמוד במכללה האקדמית ספיר, ולשמש כמנוע  צמיחה כלכלי, חברתי וקהילתי בעוטף. כחלק ממחויבות ארוכת שנים של בנק הפועלים לחברה ולקהילה, בנק הפועלים הכריז בתחילת מלחמת "חרבות ברזל" על הקמת קרן בסך של עד 100 מיליון ₪ לתמיכה ביישובי העוטף ופצועי חרבות ברזל.
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.