המעבדה לתרבות
המעבדה לתרבות יצאה לסיור בעיר העתיקה של באר שבע בהובלת מיזם התיירות I LOVE BASH.
בסיור נחשפו ליוזמות תרבות באזור ולעסקים מקומיים ודנו בשאלות של יזמות, תרבות, כלכלה והתחדשות עירונית.

   

מעבדה לאתגרים בתעשייה
המפגש המרתק התקיים בזום וחולק להצגת 3 עולמות תוכן, במטרה לעניין את הסטודנטים באתגרים השונים.
הסטודנטים התנסו בעמידה מול קהל וארגון החשיבה העצמית, לאחר מכן רו"ח אהוד בר, הציג אתגרים במימון עסקים בתחילת דרכם, צופית גולן, סגנית יו"ר הנהגת ההורים הארצית, הציגה אתגרים בניהול קבוצת מתנדבים ענקית עם סוגיות משפטיות, חוקיות, משרד החינוך וכיו"ב, וד"ר קרניאל, יו"ר חברת FIN ובעלים של משרד עורכי דין, הציג אתגרים בנושאי ESG, אחריות תאגידית.

המעבדה למשפטים
רס"ן עו"ד יזהר יצחקי, קצין חדשנות ומידע של הפרקליטות הצבאית, התארח במעבדה למשפטים ושיתף בניסיונו בתחום.
לאחר מכן שמענו על טכנולוגיה ומשפט מעוה"ד אתי דדיאשווילי מחברת lawgeex ונפגשנו עם בכירים בשלוש חברות שמיישמות AI במשפט.

המעבדה קהילות חכמות בפריפריה
חברי המעבדה קהילה חכמה בפריפריה ונציגים מהקליניקה השיווקית ערכו סיור בנתיבות בהנחיית שמעון זוהר. הסיור החל בבית הכנסת בנתיבות בו קיבלו הסבר מרתק על ההבדלים בין עדות שונות בנוסחי ודרכי התפילה.
בחלקים הבאים הוסבר על מגדל המים בנתיבות, הייחודיות של העיר ועל ההטרוגניות של האוכלוסייה. לבסוף, ביקרו באגם האקולוגי בוהו בנתיבות, ראו את ההתפתחות העכשווית של העיר ועמדו על האתגרים שעוד נכונים לה.

 

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.