המעבדה לתרבות
המעבדה לתרבות יצאה לסיור בעיר העתיקה של באר שבע בהובלת מיזם התיירות I LOVE BASH.
בסיור נחשפו ליוזמות תרבות באזור ולעסקים מקומיים ודנו בשאלות של יזמות, תרבות, כלכלה והתחדשות עירונית.

   

מעבדה לאתגרים בתעשייה
המפגש המרתק התקיים בזום וחולק להצגת 3 עולמות תוכן, במטרה לעניין את הסטודנטים באתגרים השונים.
הסטודנטים התנסו בעמידה מול קהל וארגון החשיבה העצמית, לאחר מכן רו"ח אהוד בר, הציג אתגרים במימון עסקים בתחילת דרכם, צופית גולן, סגנית יו"ר הנהגת ההורים הארצית, הציגה אתגרים בניהול קבוצת מתנדבים ענקית עם סוגיות משפטיות, חוקיות, משרד החינוך וכיו"ב, וד"ר קרניאל, יו"ר חברת FIN ובעלים של משרד עורכי דין, הציג אתגרים בנושאי ESG, אחריות תאגידית.

המעבדה למשפטים
רס"ן עו"ד יזהר יצחקי, קצין חדשנות ומידע של הפרקליטות הצבאית, התארח במעבדה למשפטים ושיתף בניסיונו בתחום.
לאחר מכן שמענו על טכנולוגיה ומשפט מעוה"ד אתי דדיאשווילי מחברת lawgeex ונפגשנו עם בכירים בשלוש חברות שמיישמות AI במשפט.

המעבדה קהילות חכמות בפריפריה
חברי המעבדה קהילה חכמה בפריפריה ונציגים מהקליניקה השיווקית ערכו סיור בנתיבות בהנחיית שמעון זוהר. הסיור החל בבית הכנסת בנתיבות בו קיבלו הסבר מרתק על ההבדלים בין עדות שונות בנוסחי ודרכי התפילה.
בחלקים הבאים הוסבר על מגדל המים בנתיבות, הייחודיות של העיר ועל ההטרוגניות של האוכלוסייה. לבסוף, ביקרו באגם האקולוגי בוהו בנתיבות, ראו את ההתפתחות העכשווית של העיר ועמדו על האתגרים שעוד נכונים לה.

 

More News

‏קרן "פועלים לתקומה" של בנק הפועלים חוברת למכללה האקדמית ספיר להקמת תכנית למנהיגות ציבורית בעוטף. הקרן, שהוקמה עם פרוץ המלחמה, אישרה תמיכה בסך 10 מיליון ₪ לפיתוח ויישום תכנית לימודים ראשונית מסוגה, שתתמקד בחקר האתגרים האזוריים ובפיתוח פתרונות יזמיים לפתרונם. מטרת התוכנית היא לעודד סטודנטים מרחבי הארץ להגיע ללמוד במכללה האקדמית ספיר, ולשמש כמנוע  צמיחה כלכלי, חברתי וקהילתי בעוטף. כחלק ממחויבות ארוכת שנים של בנק הפועלים לחברה ולקהילה, בנק הפועלים הכריז בתחילת מלחמת "חרבות ברזל" על הקמת קרן בסך של עד 100 מיליון ₪ לתמיכה ביישובי העוטף ופצועי חרבות ברזל.
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.