מאות תושבים ותושבות הגיעו להרים את מצב הרוח בפעילויות מטעם פסטיבל מדרום לאמנות רב-תחומים באופקים

לאחר דחיית פסטיבל מדרום לאמנות רב תחומית בשל המצב הבטחוני, מאות מבקרים הגיעו בימים שלישי ורביעי לפעילויות אמנות, תרבות ויצירה באופקים שאורגנו על צוות פסטיבל מדרום,  לצד תושבות ותושבי העיר אופקים, שסייעו להעלות את מצב הרוח, כשלקחו חלק פעיל בפעילויות שהוקדשו לקהילת העיר.

פסטיבל מדרום הוא אירוע אמנות רב תחומי המקדם עשייה אמנותית, תרבותית וחברתית הנובעת ומושפעת מהעיר אופקים על תושביה, קהילותיה ואמניה. הפסטיבל מבוסס על שיתוף פעולה שהחל ב-2011 בין המחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר, המציעה לימודי תואר ראשון ושני בתרבות, המשלבים לימודים תיאורטיים עם התנסות מעשית, לבין העיר אופקים. הפסטיבל מציג יצירה מקורית, מופעים ואירועים בתחומים שונים: מוזיקה, תיאטרון, ספרות ואמנות פלסטית.

המשתתפים נהנו ממגוון מופעים והצגות לכל המשפחה: ביום שלישי התקיים בגן הידידות מופע קרקס בצוותא של תיאטרון הקרון, אשר הציג קומדיית פנטזיה. בגינת שפירא התקיים המופע, "הסנדוויץ‘ הרעב (ואיך ממציאים סיפורים)" גם הוא של תיאטרון הקרון, ולאחר מכן התקיים מופע תיאטרון בובות, ליצנות וחפצים. בגינת רמת השקד נערכה הופעה בשם "העיר המזמרת", ולאחר מכן התקיימה הצגה מיוחדת נוספת - שהתרחשה כולה על גופן של השחקניות.

ביום רביעי, לאחר מופע חימום של חממת הנוער של בית הספר למוזיקה, הגיע לרחבת מרכז הצעירים הרקדן והכוריאוגרף אופיר יודלביץ, אשר ערך מופע אקרובטיקה על מזרן מתנפח ענק, שהעיף את הצופים גבוה. לאחר מכן התקיים מופע אקוסטי, אינטימי ומרגש של הזמר והיוצר האופקימי, חנן-יה ישראל. סגר את האירוע ערב חפלה ופיוטים עם יוסי רווח ואמיר ישראלי.

"למרות הדחיה בשל המצב הביטחוני - רצינו להיפגש אחרי תקופה קשה, להכניס שמחת חיים וליהנות מהיכולת של תרבות ואמנות להביא מזור ותקווה", מסרו נואית זכאי, מנהלת הפסטיבל ויאיר ורדי, המנהל האמנותי. "אין ספק שהפסטיבל במתכונתו הנוכחית, סייע לכולנו לחזור לשגרה ולשפר עוד יותר את האווירה", מסר איציק דנינו, ראש עיריית אופקים.

צילומים: יהל בטיטו

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.