השקת קהילת "TECH-NEGEV" והרצאה של היזם הסדרתי, מנכ''ל ומייסד שותף של Outbrain, ירון גלאי

קהילת  TECH-NEGEV הינה יוזמה משותפת של מרכז החדשנות והיזמות - ח"י בספיר במכללה האקדמית ספיר, מעברים נגב צפוני, אשכול רשויות נגב מערבי והחממה הטכנולוגית SouthUp Incubator.

ביום רביעי האחרון, התקיים אירוע השקת קהילת "TECH-NEGEV", קהילת היזמים של הנגב המערבי. 

באירוע המקוון השתתף היזם הסדרתי - ירון גלאי, מנכ''ל ומייסד שותף של Outbrain, שדיבר על הנוסחה, שכל יזם חייב להכיר, כדי להקפיץ את הסטארטאפ שלו ואף נתן כמה טיפים שימושיים ליזמים שבתחילת דרכם.

 TECH-NEGEV חרטה על דגלה את נושא התרבות הטכנולוגית באזור הנגב המערבי ופועלת באופן שוטף ליצירת מגוון של פעילויות ותכנים חדשניים כגון: מיטאפים טכנולוגיים, העשרות, אירועים, האקתונים וסדנאות מקצועיות עבור יזמים וסטארטאפיסטים.

דן פרייפלד, מנהל ה-eXlab במרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר: "המפגש עם ירון גלאי היה מרתק ומהווה רק יריית הפתיחה של קהילת יזמות וטכנולוגיה בנגב המערבי. אנחנו במכללת ספיר, יחד עם השותפים עתידים לייצר אירועים, מפגשים ושיתופי פעולה בתחומי היזמות והטכנולוגיה. המטרה המרכזית שלנו היא להרחיב ולהעצים את האקו-סיסטם הטכנולוגי של הנגב ולאפשר לסטודנטים שלנו גישה לכל מקורות הידע והניסיון של התעשייה כדי להבטיח את השתלבותם בתעשייה בעתיד".

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.