נפתח מרכז ההכשרות האקדמי בנגב לתחום הקנביס הרפואי - GreeNegev CannAcademy

בשבוע שעבר, נפתח מרכז ההכשרות האקדמי בנגב לתחום הקנביס הרפואי GreeNegev CannAcademy. המרכז נפתח בשיתוף המכללה האקדמית ספיר - המרכז ללימודי חוץ, היחידה לקנביס רפואי במשרד הבריאות והמועצה המקומית ירוחם. בועז אלבו הוא מנהל תכניות ההכשרה של מרכז ההכשרות האקדמי ופרופ' שמעונה יוסלסון-סופרסטיין תכהן כנשיאת המרכז ותפקח על התנהלותו לעמידה בסטנדרט אקדמי גבוה ובהתאם לדרישות הרגולטוריות לתחום הקנביס.

מרכז ה-CannAcademy יציע מגוון קורסים והכשרות מקצועיות מתחומי האיכות, האבטחה, שרשרת האספקה ולוגיסטיקה, מחקר ופיתוח ומסחר בינלאומי, אשר יתקיימו במועצה המקומית ירוחם והמותאמים לתעשיית הקנביס הרפואי ברוח הרגולציה המתפתחת ובברכת היחידה לקנביס רפואי של משרד הבריאות (היק"ר).

הקורס המרוכז הראשון שנפתח, הוא קורס לרוקחים ועוסקים במקצועות הרפואה, אשר התקיים במשך ארבעה ימי לימוד רצופים במרכז החדשנות בירוחם. 56 רוקחים, מראשוני משתתפי הקורס המקצועית סיימו את הכשרתם ועמדו בהצלחה במבחן.

תכני הקורס עסקו בנושאים של רגולציה וסטטוס חוקי, עיקרי רפורמת המדיקליזציה ויעדיה, בקרת האיכות בכל שלבי שרשרת האספקה מגידול, יצור, הפצה, אמצעי אבטחה, הדרכה, תשאול רוקחי, ניפוק וקשר עם המטופל. כמו כן, שולבו תכנים כגון מדעי צמח הקנביס, בוטניקה, פרמקולוגיה, פרמקוקינטיקה, עקרונות המחקר והפיתוח, עקרונות השימוש הנכון, הייחודיות של התכשירים המסחריים השונים ודרכי המתן, התאמת הטיפול המיטבי למטופל, ניהול הטיפול, מניעת תופעות לוואי והתמכרות, סקירת המצב  בעולם, פוטנציאל היצוא של ישראל ותוכניות לעתיד.

דודו שלמה מנהל מרכז הנדסאים ולימודי חוץ במכללת ספיר בירך את המשתתפים: "שליחותה של מכללת ספיר, היא בין היתר במעורבותה החברתית ובהשפעה הרחבה על התעסוקה במרחב הנגב, לשם כך אנו נמצאים בירוחם ומקיימים שיתוף פעולה מלא עם המועצה והיק"ר".

בועז אלבו (M.Sc.) - מנהל תכניות ההכשרה CannAcademy: "פתיחת המרכז מהווה אבן דרך חשובה בתכנית ה- GreeNegev, שתכליתה לפתח בירוחם אקו-סיסטם לתעשיית הקנביס הרפואי אשר יאפשר קידום חדשנות ויוזמות מתחומי החקלאות, הטכנולוגיה והרפואה. במרכז ההכשרות אנו רואים חשיבות בגיוון הרב-תחומי של תעשיית הקנביס הרפואי, המכיל תכנים מתחומי החקלאות, הטבע, המדע, הטכנולוגיה, הרפואה ונוספים, המתממשקים ומשתלבים יחדיו לכדי עולם ידע ייחודי וחדשני. על כן במסגרת ההכשרות, שיועברו במרכז, אנו שואפים להעניק לכל משתתף את הראייה הרחבה של התעשייה תוך מתן כלים מקצועיים המגיעים מכל עולמות תוכן אלו".

יובל לנשפט, מנהל האגף לפיקוח והסדרת מערך הקנביס הרפואי (היק"ר): "מרכז ההכשרות האקדמי בנגב לתחום הקנביס הרפואי  נפתח מתוך אהבה לרעיון, לחזון של יצירת אגרו-מדיקל  הייטק ישראלי בקנאביס. המרכז מהווה מקום ליוזמה, לחדשנות, לחקלאות מתקדמת,  לאקדמיה ולימודי הכשרה , לתעשייה פרמצבטית ובכל הנושאים - מובילות עולמית, שיקבלו כולם בית ב "נגב ירוק GreeNegev כאן בירוחם".

טל אוחנה, ראש מועצת ירוחם: "חזון Greenegev הוא כבר מציאות! בתוך שנה אחת הקמנו חממה טכנולוגית ומעבדת מחקר, קידמנו שיווק של חממות חקלאיות משולבות עם שטחי תעשייה; אישרנו במשרד הכלכלה שטחים למפעלי תעשייה; ויחד עם מכללת ספיר בנינו שותפות אקדמית להכשרה. אנחנו מאמינים שהבסיס לכל תעשייה איכותית וטובה מתחיל באנשי מקצוע איכותיים, שיקבלו את ההכשרה העיונית והכלים המעשיים הטובים ביותר לביצוע תפקידם. בזכות כל אלו ירוחם תזכה בכלכלה מתחדשת ששואפת להביא בשורה חדשה בתחום הקנאביס הרפואי והפארמה לשוק ההזדמנויות הגדל בעולם.  אני מבקשת להודות למכללת ספיר ולבועז אלבו החולם, והיוזם של מרכז ההכשרות, על שותפות עמוקה ועל החלק שלהם בבניית האקוסיסטם של הקנביס הרפואי בירוחם".

קורס קנאביס רפואי לרוקחים

More News

מצוינות אקדמית

שני מינויים מעוררי גאווה הוכרזו לאחרונה במכללה האקדמית ספיר. אורית נוטמן שורץ, פרופ' חבר במחלקה לעבודה סוציאלית במכללת ספיר מונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה לפרופ' מן המניין ועינת לחובר מרצה בכירה במחלקה לתקשורת מונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה לפרופ' חבר. פרופ' אורית נוטמן שורץ סיפרה בהמשך למינוי: "בשנת 2003, לאחר קבלת תואר דוקטור בעבודה סוציאלית, הוזמנתי להקים את בית הספר לעבודה סוציאלית במכללת ספיר וכיהנתי כראשת בית הספר בעשור הראשון לקיומו.

גברים נעלמים

חדש על המדף: גברים נעלמים עגונות במרחב האשכנזי 1850-1648 ספר חדש לד"ר נועה ששר, מרצה במחלקה לתרבות- יצירה והפקה גברים נעלמים מגולל את סיפוריהן של נשים עגונות שחיו במרחב האשכנזי (מרכז אירופה ומזרחה) בשנים 1850-1648. הוא מתאר את הנסיבות הקשות שבהן הפכו לעגונות ופורשׂ לעיני הקוראים את הדרמה האנושית וההלכתית של העיסוק בהתרתן מכבלי העיגון. באמצעות בחינה מקיפה של מגוון מקורות – פנקסי קהילות ובתי דין, ספרי שאלות ותשובות, מכתבים ועוד – נועה ששר קוראת תיגר על התפיסה הנפוצה כאילו פוסקים לאורך הדורות עשו ככל יכולתם להתיר עגונות ולמזער את סבלן.