אתמול נפתחה תכנית פרקטיקה (PRACTICA) בספיר, במעמד נשיא המכללה פרופ' שי פלדמן וועדת ההיגוי של התכנית.

התכנית הייחודית, בשיתוף פעולה של מרכז החדשנות והיזמות ח"י ספיר ועמותת 'יוזמות עתיד', מעודדת יזמות בקהילת הנגב המערבי: התכנית מקנה כלים מעשיים, במעטפת אקדמית, להקמת עסק או להרחבתו.

התכנית מורכבת משלושה ממדים משולבים: יזמות כמקצוע, הפסיכולוגיה של היזמות, ועידוד בניית נטוורקינג וחיבור לקהילה יזמית. במסגרת 26 מפגשים שבועיים בני ארבע שעות, ירכשו המשתתפים כלים עיוניים ומעשיים הדרושים לשם הקמת עסק, פיתוחו וניהולו ובהם: איתור צרכים; ניתוח שוק, חקר מתחרים, עבודת צוות, היבטים משפטיים, מימונים ופסיכולוגיים של יזמות וניהול עסקי.

התכנית תשלב התנסות מעשית, במהלכה יגבש כל משתתף החלטה לגבי סוג העסק שברצונו להקים ויבצע  את הצעדים הראשונים להקמתו. המשתתפים יחולקו לקבוצות לפי תחומי העסק. כדי להבטיח את התמיכה המקצועית והמשוב הקבוע, כל קבוצה תלווה גם על ידי מנהל קבוצה – סטודנט מצטיין בתחומי הכלכלה והשיווק וכן על ידי מנחים מהתעשייה.

התכנית מונחית על ידי מרצים מובילים מהאקדמיה, בהם ד"ר אוהד שקד, ראש ההתמחות לשיווק טכנולוגיות, מידע ותקשורת במחלקה לשיווק טכנולוגי במכללת ספיר והמנהל האקדמי של התכנית וד"ר דן קאופמן – ראש תכנית האקדמית ליזמות בספיר. אליהם מצטרפים מנחים מהעולם העסקי במרחב הגיאוגרפי של המכללה האקדמית ספיר וכן מרצים מובילים מהעולם העסקי.

בנוסף, מרכז ח"י בספיר ועמותת 'יוזמות עתיד' משתפים פעולה עם רשויות המקומיות בנגב המערבי בחיבור הקהילה לעולם היזמי.

פרופ' שי פלדמן, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "החזון של המכללה האקדמית ספיר מתממש בתכנית זו: מצוינות, חדשנות ויזמות בהוראה ובמחקר לצד מחויבות עמוקה לקהילה בה המכללה נמצאת. 'פרקטיקה (PRACTICA) בספיר' שואפת להרחיב את הידע והגישה לחדשנות ויזמות לתושבי הנגב המערבי ועוטף עזה. זאת, כמנוף לצמיחה כלכלית ולצמצום פערים חברתיים".

ניסים בר-אל, יו"ר ומייסד עמותת 'יוזמות עתיד': "החזון שלנו ביוזמות עתיד הוא צמצום פערים בחברה הישראלית ויצירת חוסן כלכלי באמצעות פתוח יזמות מקומית. כחלק מיישום החזון, אנו גאים להשיק יחד עם מכללת ספיר בנגב המערבי, לראשונה, את תכנית 'פרקטיקה (PRACTICA) המיזם הלאומי ללימודי יזמות מעשית. אנו נעמיד לרשות המשתתפים את המתודולוגיה והניסיון שצברנו בהקמת עסקים מצליחים ובמימוש שאיפתם של יזמים להגשמה עצמית ולעצמאות כלכלית."

More News

מצוינות אקדמית

שני מינויים מעוררי גאווה הוכרזו לאחרונה במכללה האקדמית ספיר. אורית נוטמן שורץ, פרופ' חבר במחלקה לעבודה סוציאלית במכללת ספיר מונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה לפרופ' מן המניין ועינת לחובר מרצה בכירה במחלקה לתקשורת מונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה לפרופ' חבר. פרופ' אורית נוטמן שורץ סיפרה בהמשך למינוי: "בשנת 2003, לאחר קבלת תואר דוקטור בעבודה סוציאלית, הוזמנתי להקים את בית הספר לעבודה סוציאלית במכללת ספיר וכיהנתי כראשת בית הספר בעשור הראשון לקיומו.

גברים נעלמים

חדש על המדף: גברים נעלמים עגונות במרחב האשכנזי 1850-1648 ספר חדש לד"ר נועה ששר, מרצה במחלקה לתרבות- יצירה והפקה גברים נעלמים מגולל את סיפוריהן של נשים עגונות שחיו במרחב האשכנזי (מרכז אירופה ומזרחה) בשנים 1850-1648. הוא מתאר את הנסיבות הקשות שבהן הפכו לעגונות ופורשׂ לעיני הקוראים את הדרמה האנושית וההלכתית של העיסוק בהתרתן מכבלי העיגון. באמצעות בחינה מקיפה של מגוון מקורות – פנקסי קהילות ובתי דין, ספרי שאלות ותשובות, מכתבים ועוד – נועה ששר קוראת תיגר על התפיסה הנפוצה כאילו פוסקים לאורך הדורות עשו ככל יכולתם להתיר עגונות ולמזער את סבלן.