ד"ר דניאל דה מלאך, מרצה ותיק במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, פרסם בהארץ טור דיעה על ועדות החקירה הממלכתיות לפרשת ילדי תימן.

"תעלומת ילדי תימן הנעדרים מעסיקה את הציבור כבר יותר מ–70 שנה. מאות רבות של ילדים, יותר ממחציתם מבני תימן, נעלמו בשנים הראשונות למדינה ממוסדות של מערכות הקליטה והרפואה. במשך עשרות שנים לא קיבלו משפחותיהם כל מידע על גורלם, מעבר להודעה סתמית כי הם נפטרו... הועדה האחרונה שכונסה לדון בנושא קבעה, בהסתמך על מסמכים ארכיוניים, כי יותר מ–700 מהילדים אכן נפטרו, ורק כמה עשרות נותרו בחזקת כאלה שגורלם לא נודע. מנגד, משפחות רבות דוחות את מסקנות הוועדה, שאינן מתאימות לזיכרון ששמרו ותיעדו, ומבחינתן גורל הילדים עדיין עלום."

לקריאת טור הדיעה המלא בהארץ

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

רוב כספי התקומה יועברו למימון שכר לימוד לסטודנטים כחלק ממהלך לשיקום הנגב המערבי, החל משנת הלימודים הקרובה תוענק מלגה לשכר לימוד מלא לסטודנטים בשנה הראשונה. בנוסף, לראשונה בעוטף עזה יוקמו שתי פקולטות חדשות למקצועות הרפואה ולטכנולוגיות מתקדמות. נשיא המכללה, פרופ׳ ניר קידר: ״תקציב מנהלת תקומה מאפשר לנו למלא תפקיד מרכזי בשיקום ופיתוח הנגב המערבי. גאים להיות מוסד אקדמי המעניק השכלה אקדמית מצוינת, ובמקביל לעודד את כל הסטודנטים שלנו להיות מעורבים בקהילות שמסביבנו". בחודש שעבר אישרה הממשלה את תקציב מנהלת תקומה לשיקום אזור עוטף עזה.
ד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי, לימד לאחרונה בבית ספר למנהל עסקים ב Pforzheim University of Applied Sciences בגרמניה קורס בנושא ״עסקים בינלאומיים״. בקורס השתתפו עשרה סטודנטים מגרמניה, סקוטלנד ודרום אמריקה, והוא התנהל במהלך הסמסטר באופן היברידי - חלקו באופן מקוון וחלקו פנים מול פנים עם הסטודנטים ב-Pforzheim. וילי משתף בחוויה שריגשה אותו במיוחד: "באחד המפגשים הפיזיים דיברתי עם הסטודנטים על השפעת התרבות של האסטרטגיה השיווקית בזירה הגלובלית. הראיתי להם פרסומות ישראליות וגרמניות לצורך השוואה.