פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא, מונה על ידי מל"ג לפרופסור מן המניין.

המועצה להשכלה גבוהה אישרה את קידומו של המשנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר, פרופ' ניר קידר לפרופ' מן המניין.

פרופ' קידר הוא משנה לנשיא העניינים האקדמיים במכללה האקדמית ספיר. לפני כן, הוא כיהן כראש בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר ופרופ' למשפטים והיסטוריה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן.

לקידר תואר ראשון במשפטים והיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב ותואר דוקטור למשפטים ולהיסטוריה של המשפט מטעם אוניברסיטת הארוורד. הוא התמחה אצל נשיא בית המשפט העליון, פרופ' אהרן ברק.

פרופ' שי פלדמן, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "ברכות מכל הלב לעמיתי, שותפי וידידי ניר קידר על העלאתו לדרגת פרופסור מן המניין. פרופ׳ קידר הוא משפטן והיסטוריון בעל שם בינלאומי בתחום החשיבה ותהליך עיצובה של מדינת ישראל כדמוקרטיה בשנותיה הראשונות. אין ראוי ממנו לקבלת הדרגה החדשה!"

רוב כספי התקומה יועברו למימון שכר לימוד לסטודנטים כחלק ממהלך לשיקום הנגב המערבי, החל משנת הלימודים הקרובה תוענק מלגה לשכר לימוד מלא לסטודנטים בשנה הראשונה. בנוסף, לראשונה בעוטף עזה יוקמו שתי פקולטות חדשות למקצועות הרפואה ולטכנולוגיות מתקדמות. נשיא המכללה, פרופ׳ ניר קידר: ״תקציב מנהלת תקומה מאפשר לנו למלא תפקיד מרכזי בשיקום ופיתוח הנגב המערבי. גאים להיות מוסד אקדמי המעניק השכלה אקדמית מצוינת, ובמקביל לעודד את כל הסטודנטים שלנו להיות מעורבים בקהילות שמסביבנו". בחודש שעבר אישרה הממשלה את תקציב מנהלת תקומה לשיקום אזור עוטף עזה.
ד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי, לימד לאחרונה בבית ספר למנהל עסקים ב Pforzheim University of Applied Sciences בגרמניה קורס בנושא ״עסקים בינלאומיים״. בקורס השתתפו עשרה סטודנטים מגרמניה, סקוטלנד ודרום אמריקה, והוא התנהל במהלך הסמסטר באופן היברידי - חלקו באופן מקוון וחלקו פנים מול פנים עם הסטודנטים ב-Pforzheim. וילי משתף בחוויה שריגשה אותו במיוחד: "באחד המפגשים הפיזיים דיברתי עם הסטודנטים על השפעת התרבות של האסטרטגיה השיווקית בזירה הגלובלית. הראיתי להם פרסומות ישראליות וגרמניות לצורך השוואה.