ד"ר ענבל בן אשר גיטלר, זכתה בפרס הספר הטוב ביותר בלימודי ישראל מטעם המכון ללימודי ישראל ע"ש עזריאלי וספריית אוניברסיטת קונקורדיה, מונטריאל קנדה.

ספרה של ד״ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה בכירה במכללה האקדמית ספיר לארכיטקטורה ולתרבות חזותית, "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי 1917 - 1948" (בהוצאת אוניברסיטת אדינבורו, 2020) זכה בפרס הספר הטוב ביותר בלימודי ישראל, יחד עם ספרו של חגי רם Intoxicating Zion (בהוצאת אוניברסיטת סטנפורד, 2020).

הספר עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים. בספר נחשפים תהליכי התכנון, ואלו תורמים גם פרספקטיבה חדשה אודות ייבוא אדריכלות התנועה המודרנית והטמעתה במזרח התיכון, ושופכים אור על השיח האדריכלי שנוצר בין מודרניזם, היסטוריציזם ואדריכלות מקומית במחצית הראשונה של המאה העשרים.

כשנשאלה ד"ר ענבל בן אשר גיטלר בוועדת הפרס מה למדה מכתיבת הספר, זו הייתה תשובתה: "למדתי שערים ומדינות לא צריכות להיות מוגדרות רק ע"י הקונפליקטים שבהן. אחרי שחקרתי וכתבתי את הספר, גיליתי כי תפקיד הארכיטקטורה בבניית זהות לאומית וקהילתית גדול יותר אפילו ממה שחשבתי בבואי לכתוב אותו. מקווה שתחושה זו משתקפת בעמודי הספר ובתמונות השזורות בו."

ד״ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה בכירה במכללה האקדמית ספיר וראש החטיבה לתרבות חזותית במחלקה לתקשורת. כמו כן, היא עמיתת הוראה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ענבל חוקרת את האדריכלות והתרבות החזותית המודרנית של ארץ ישראל וישראל, במסגרתה חוקרת גם את האדריכלות המודרנית בבאר שבע. על פרסומיה האחרונים נמנים Israel As a Modern Architectural Laboratory, 1948-1978  שנערך ביחד עם ענת גבע, וספרה החדש. בתפקידה הציבוריים ענבל משמשת כיו״ר דוקומומו ישראל עם יעל אלואיל ויו״ר הועדה לאדריכלות המאה העשרים של איקומוס ישראל.

* מחקר והפקת הספר מומנו ע"י מענקים נדיבים מהאקדמיה הישראלית הלאומית למדעים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.