מחברות דרום

"מחברות דרום", שנוסד בשנת 2006, הוא כתב עת מקורי מבית פסטיבל קולנוע דרום ובית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר. המגזין מלווה בכתיבה מעמיקה ומורחבת את תכניו המגוונים של הפסטיבל, המתקיים מדי שנה בשדרות וברחבי הנגב המערבי, ועוטף את סרטי ואורחי/ות הפסטיבל בביקורות, מסות, תמלולי ראיונות והרחבות נושאיות. במגזין צוות כותבים/ות חברי/ות סגל בית הספר, וכן סוללת כותבים/ות אורחים/ות, המצטרפים בהתאם לנושאים המרכזיים הנאצרים לקראת כל פסטיבל. כתב העת מזמן שיח, ניתוח וביקורת, תוך הפניית תשומת הלב לקונטקסטים הרחבים של היצירה.

בית הספר והפסטיבל שואפים למקד באמצעות "מחברות דרום" דיון מתמשך, שאינו נטול הומור, סרקזם, פואטיקה או נוסטלגיה, אל היצירה למסך בישראל ובעולם, ואגב כך למנף את הקשב הציבורי אל האירוע הפסטיבלי הייחודי בנוף הדרומי.