קורס תזונה טבעית

קורס ייעוץ לאורח חיים בריא - תזונה טבעית

לוגו מכללת תלתן - המכללה לרפואה משלימה

בשיתוף מכללת תילתן

תאור הקורס ומטרותיו

התזונה מהווה מאז ומעולם מרכיב קריטי בבריאות האדם. "WE ARE WHAT WE EAT" אמר הרמב"ם: "והיו מזונותיך תרופותיך". בשנים האחרונות המודעות הציבורית לאכילה נכונה כמנוף לטיפוח ושמירה על הבריאות נמצאת בעלייה מתמדת וקיימת כמיהה לידע בבישול בריא באופן עצמאי. הציבור גם מודע לתועלות שבתזונה נכונה בריפוי והבראה ממחלות. מטרת תוכנית הלימודים היא לפתח ולהכשיר את הבוגרים להיות יועצים בתחום התזונה לאורח חיים בריא. התוכנית מכשירה את הבוגרים לתת ייעוצים תזונתיים, לתכנן תוכנית תזונה שתכלול את כל אבות המזון ומרכיבי המזון החיוניים לבריאות ולבנות תפריטים לאנשים שמוגדרים בריאים.

קהל יעד ותנאי קבלה

גברים ונשים מעל גיל 18 שרואים בתזונה הנכונה נדבך חשוב באורח החיים הבריא, רוצים לדעת וליישם את התורה בחיי היומיום שלהם ולסייע לציבור הרחב לשמור על בריאותו הן מתוך אידיאולוגיה והן כמקור פרנסה. מאמני כושר, מאמנים אישיים, אחים ואחיות, ומטפלים שמעוניינים להרחיב את סל יכולות הטיפול שלהם.

  • 12 שנות לימוד
  • ראיון אישי
  • החלטת ועדת קבלה

זכאות לקבלת תעודה

תעודת הגמר הינה תעודת יועצ/ת לאורח חיים בריא מטעם מכללת ספיר ומכללת תילתן.

מקום הלימודים

המכללה האקדמית ספיר

מתכונת הלימודים

ימי לימוד א+ג
שעות הלימוד: 16:45 - 20:00
מועד פתיחה: 03/11/2019
מועד סיום משוער: 30/06/2020
30 מפגשים חד שבועיים במשך 4 שעות אקדמיות בנוסף קורס אנטומיה פיזיולוגיה 15 מפגשים חד שבועיים של 4 שעות אקדמיות. סה"כ – 180 שעות אקדמיות

נושאי הלימוד בקורס

  • פילוסופיות ותפישות ריפוי תזונתיות
  • אבות המזון – פחמימות, שומנים וחלבונים.
  • הנוטריאנטים - הויטמינים, המינרלים, נוגדי החימצון ORAC, האנזימים, הסיבים התזונתיים
  • מסלולי העיכול והספיגה של מרכיבי המזון השונים
  • הכרת קבוצות המזון השונות וערכן התזונתי – הפירות, הירקות האצות והפטריות, הדגנים, הקטניות, האגוזים והזרעים, השמנים, הדגים, הבשרים והעופות, מוצרי החלב מן החי וביצים, שתייה ומשקאות
  • סוכר, דבש, ממתקים וממתיקים – הבעיה של התזונה המודרנית
  • יסודות התזונה הנכונה: מה לאכול, איך לאכול, כמה לאכול
  • קצובות יומיות RDA, DRI, ODA , ORAC
  • תיכנון תזונתי וסדנאות בישול נכון: שיטות בישול והכנת מזון תוך שמירה על הערכים התזונתיים
  • התזונה במעגלי החיים: ינקות, ילדות, התבגרות, בגרות, זקנה
  • תזונה לעוסקים בספורט
  • קליניקה: תרגול מעשי של תישאול תזונתי ובניית תפריטים (כל סטודנט יגיש 5 תיקי תפריטים) - תנאי לקבלת תעודת יועצ/ת לאורח חיים בריא – עבודת גמר
  • קורס חובה: אנטומיה ופיזיולוגיה של גוף האדם

סגל הוראה

ד"ר מ.יעקבסון – ליסטון הקים ויסד את המכללה לפני כ – 20 שנה מתוך האמונה לעשות גדולות בתחום והיכולת לחולל זאת.

ד"ר יעקבסון מאמין כי הרפואה המשלימה היא לא רק כלי טיפולי בפני עצמו אלא כלי טיפולי הנלווה ומשלים את הרפואה הקונבנציונאלית.

שילוב זה ניכר אצל גדולי הרופאים אשר השכילו לשלב את הרפואה המשלימה במרפאתם לצד הטיפול הקונבנציונאלי.

סגל המרצים שלנו הינו מהבכירים ומהטובים בארץ בעלי ידע נרחב וותק רב, אשר יכשיר את הסטודנטים ברמה הגבוהה ביותר. ראשי החוגים שלנו אינם שוקטים לרגע ומקדמים את הסטודנטים לעשייה וחדשנות.

המוטו שלנו הוא ללמד את החומר בתחום עם המרצים הטובים ביותר. כל מרצה מביא את האני מאמין שלו לידי ביטוי כדי לייצר הבדל ושוני משמעותי וכדי לפתח נורמות של כבוד הדדי.

אנשי קשר

רכז פדגוגי
ד"ר משה יעקבסון-ליסטון N.D. Ph.D

מרכז מידע, ייעוץ והרשמה
077-9802802 שלוחה 2
infost@sapir.ac.il

מזכירות כללית
077-9802353

רכזת הקורס
הגב' אביב דוידיאן
avivd@sapir.ac.il

פקס
077-9802343