החטיבה ליזמות וחדשנות

החטיבה ליזמות וחדשנות פתחה את השנה עם סדנת יזמות ייחודית בקיבוץ גבולות

החטיבה ליזמות עסקית וטכנולוגית במכללה האקדמית ספיר, בראשות ד"ר דן קאופמן, ורכז החטיבה ניר ראובן פועלת במכללה זו שנתה השלישית, תחת המרכז ליזמות וחדשנות ע"ש בן-לולו.

בחטיבה לוקחים חלק סטודנטים נבחרים מהמחלקות לתארים ראשונים בכלכלה יישומית וניהול, תקשורת, עבודה סוציאלית, שיווק טכנולוגי ואמנויות הקול והמסך.

כמדי סמסטר, יצאו הסטודנטים והמרצים בחטיבה לסדנא חוויתית אינטנסיבית של חמישה ימים מרוכזים. מטרת הסדנא הייתה לצאת משגרת הלימודים, להתמקד בחשיבה יצירתית ולפתח רעיונות חדשניים לצד גיבוש חברתי בתנאי " חממה".

במהלך הימים, לצד סדנאות על חשיבה יצירתית ופיתוח רעיונות וקורסים בנושאים מגוונים ובינהם: עבודת צוות ופסיכולוגיה של הצלחה, חשיבה יצירתית, חיפוש ומציאת מידע באינטרנט, יזמות עסקית וחברתית ועוד, נפגשו הסטודנטים עם אנשי מפתח בתעשייה ועם יזמים מוכשרים בתחומם.

בין האורחים היו השף ישראל אהרוני, אשר שיתף בסיפורו מעורר ההשראה כיזם בתחום המזון ובדרך החתחתים אותה עבר בדרכו להפיק את תכניות הבישול "דרך המשי" ו"המסע המופלא" עם גידי גוב וכן פגשנו את היזמית הצעירה שירלי ממו, בוגרת המחלקה לתקשורת בספיר.

הסדנא הייתה גדושה בפעילויות, הרצאות ולמידה שנמשכה אל תוך הלילה.

אין ספק ששבוע אינטנסיבי שכזה מהווה חוויה יוצאת דופן גם בהיבט האקדמי וגם מבחינה חברתית ומנגיש לסטודנטים בחטיבה שיטות לימוד עדכניות ואפקטיביות.

כעת החטיבה שמחה לחזור לשגרה בביתה החדש - מתחם ה-eX-LAB החדש שנחנך לאחרונה במכללה.


צילום: אפרת ליברמן

CAPTCHA
כהוכחה שמדבור במילוי אנושי של הטופס, ענה על השאלה המתמטית הפשוטה.
7 + 1 =